Това коментира пред Националното радио политологът Петър Чолаков. „Асен Василев

...
Това коментира пред Националното радио политологът Петър Чолаков. „Асен Василев
Коментари Харесай

Петър Чолаков: И Асен Василев може да не допадне на БСП. Избори наесен са много вероятни

Това разяснява пред Националното радио политологът Петър Чолаков.

„ Асен Василев през последните седмици показва по-твърди атлантически позиции и от Петков, не е несъмнено, че номинацията му ще допадне на Българска социалистическа партия. В същото време тя е жест на диалогичност. Добре е, че Политическа партия демонстрират еластичност “, означи той.

По думите му посланикът на Русия Елеонора Митрофанова си е разрешила неприемлив, нахален звук във връзка с Кирил Петков: „ Ултиматумът, който тя даде, беше нереалистичен за осъществяване от една суверена страна. Темата за връзките България-Русия ще бъде извънредно значима през идващите седмици, само че и по време на предизборната конкуренция “.

„ ГЕРБ са класическа партия на двата стола във външнополитически проект – по едно и също време с НАТО и Европейски Съюз, само че и изпълнители на съветските енергийни планове в България. Нищо чудно в идващите часове и дни да чуем противоположни и даже отричащи се отзиви – хем с Митрофанова, хем с Брюксел. Лавирането на Бойко Борисов потвърдено работи “, разяснява още доцент Чолаков.

По думите му в сегашната тежка обстановка никой с удоволствие не би поел ръководството на страната, даже и след избори.

„ Подкрепата на идващия кабинет от Политическа партия ще бъде знак за другите парламентарно показани политически партии за тяхната геополитическа ориентировка “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР