Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги

...
Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Свободна зона в Русе проговори за проверката

Това разяснява изпълнителният шеф на Свободна зона в Русе Георги Стоилов във връзка на информацията от ТАСС, която се базира на съветската Федерална работа за сигурност, че взривното устройство, употребявано на Кримския мост, е било прикрито в рула със строително полиетиленово фолио и " при започване на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по контракт сред " Транслогистик УА " (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе) ", прецизира Българска телеграфна агенция.

 

Стоилов сподели още, че все още не може да даде повече информация по случая. Той изясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската компания " Тива Ком ". 

 

" Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този резервоар, само че от там нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам ", разяснява един от шефовете на " Тива Ком " Валентин Илиев, който изясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама. 

 

Той удостовери, че по документи в контейнера е имало строително фолио. 

" Ние го изпращаме към крайния адресат, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи ", изясни Илиев.

По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера по-късно. 

 

" Разберете, че през днешния ден минават 15-20 камиона с най-различни артикули. Ние сме чист изпращач. В контейнера знаем каква стока има единствено по документи. За това има контролни органи, които би трябвало да го ревизират, преминавайки през граница. За мен няма нищо общо сред камиона, контейнера и стоката с това, което е стигнало там ", изясни Илиев. 

По думите му позицията на страната, че България няма съучастничество в подготовката на гърмежа на Кримския мост е вярна.

 

От РИА новости разгласиха повече детайлности компанията " Транслогистик УА ", която попада в тази ситуация с терористичната офанзива на Кримския мост и съгласно ФСБ е взела участие в превозването на експлозиви от Украйна за България. Тя е  записана на името на гражданин на Закарпатието Руслан Корол месец преди началото на съветската специфична военна интервенция, излиза наяве от данните на Единния държавен указател на предприятията и организациите на Украйна (ЕДРПОУ).

 

Според тези данни  " Транслогистик УА " е записано на 25 януари, главната активност е " други спомагателни действия в региона на превоза ", спомагателни действия са товарен железопътен, авто и морски превоз, както и търговия на едро със зърно, семена и храна за животни.

Според Единния държавен указател на предприятията и организациите на Украйна Руслан Корол е регистриран в град Берегове, Закарпатска област, улица Ищван Сечени, къща 7, апартамент 7.

 

ФСБ на Русия заяви в сряда, че уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници. В превозването на товара са взели участие жители на Украйна, Грузия и Армения. Задържани са петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения, взели участие в подготовката на закононарушението.

Според ФСБ взривното устройство е било замаскирано на рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло съвсем 22,8 хиляди тона и е било изпратено от пристанище Одеса до български Русе при започване на август по контракт сред Транслогистик ЮА ООД ( Киев) и Baltex Capital SA (Русе).

 

Сред участниците в прехвърлянето на товари от България до пристанището на Поти (Грузия), а по-късно и за Армения, ФСБ уточни жителя на Украйна Михаил Цюркало. Той също е родом от Закарпатието, регистриран на адрес: село Минай, Ужгородска област, улица Транспортни строители, 28.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР