Това коментира Илиян Василев, бивш дипломат, посланик на България в

...
Това коментира Илиян Василев, бивш дипломат, посланик на България в
Коментари Харесай

Илиян Василев: ГЕРБ ще играят с ”десен” човек, от тези, които знаят кое е ”дясно” и кое ”синьо”

Това разяснява Илиян Василев, някогашен посланик, дипломат на България в Русия от 2000 до 2006 година

 

Това е игра на символно ниво, без доста практическа стойност - както беше покупката му на марката СДС.

 

Защото от синята концепция не остана доста, съвсем нищо, и това което остана, през днешния ден е купено от ГЕРБ и Борисов.

 

Няколко някогашни " сини " получиха постове и им бе разрешено да създадат малко пари.

В кметските избори Бойко не може да играе директно, тъй като незабавно ще натовари " претендента " си със сметката на Фандъкова с идиотщините, които се правеха по нейно време. Всъщност и Фандъкова беше лице, Борисов и Орлин Алексиев управляваха. И в този момент отново се търси ново лице, с цел да ръководят отново същите.

 

За това в този момент му би трябвало прикрит " кон " като Вили Лилков, който ще се прави на ударен, че няма нищо общо, ще ви приказва за съвременна София, и прочие визии за 21 век.

И тук пристигам до практичното ниво на оценка и взимане на решение - за кого да гласоподавам?

 

Ако за мен е най-важно " идеологическите шампи " и " политически стерилитет " - апелирам гласувайте за Вили Лилков. И с родата е ОК, и с партийния си опит. Ако избирате човек да свърши работа и да прекъсне схемите на Борисов - не е Лилков индивида.

 

Много скърбя да отчайвам " десните " /тя и корупцията на Борисов е " дясна " / и " сините " /в другите им нюанси - само че всички до един без право на рекламация, а с тежки грехове към гласоподавателите през всичките тези години на прехода/, които ще застанат зад Вили Лилков, само че точно в надпреварата за меродавност за бъдещето, за управническите умения и потвърдени качества Вили няма особени причини.

 

Нито в общественото ръководство има нещо, с което да е бил запомнен /остана да виси поддръжката му за Фандъкова/, да не приказваме в корпоративното ръководство - там където пазарът отрежда отвън суетата на политиците, кой какъв брой коства.

 

За това ББ му би трябвало точно лице за пред електората, за ръководството по-късно има кой да ръководи парите.

 

Васил Терзиев е доста по-достоверен, тъй като знае по какъв начин се ръководят финанси и структури. Има пари и за това е, при равни други условия, по-малко предразположен на игрите на Борисов и корумпетата.

 

Познавам целият механизъм, който е задвижен зад кандидатурата на Вили Лилков. Нямайте никаква заблуда, че това е игра на Борисов, най-успешният план на Държавна сигурност за времето на прехода. Достатъчно е да се огледате за това по какъв начин бе готова и стартирана кандидатурата на Вили Лилков.

 

А в този момент малко и за Държавна сигурност, тъй като стартира да ми писва от лицемерие. Та, казвате, Терзиев бил индивидът с който Държавна сигурност и продължителите му играят в тези избори. Да забележим.

Ченгенджийницата бе пусната на макс през обявата на Блъсковия Труд /няма различен по изявен вестник на задкулисието от него/, в което съобщаваше с ампломб, че Демократична България щели да отдръпват кандидатурата на Терзиев.

 

Това бе класическо интензивно мероприятие, като партийната брошура на Стефан Софиянски. И това стана след канонада по Терзиев, в която същинските десни бяха малко, само че виж медийните армии и троловете на ББ и сие вършеха главната работа. Целяха да ви внушат че в ППДБ са извадили ножовете.

 

Още тогава предизвестих, това са същите хора и наследниците им, които на времето скроиха шапката на Петър Стоянов, а през днешния ден се въплъщават от Богомил Бонев и библиотекарите. Като видяха, че не става и няма да отдръпват кандидатурата, пък и дискредитацията зацикли, минаха към вид Б - лансираха кандидатурата на " десния ", някогашния ДСБ-ар Лилков, и той кой го прави - Явор Дачков!?1, ПИК и Блиц, в акомпанимент на Инициативен комитет, който си е Who`s Who? на пленените и " очарованите ".

 

Съжалявам да го кажа, само че в инициативния комитет са и хора, които имат персонални отговорности към Борисов я за пост, я за бизнес, малко на брой са безкористните.

Целта на Борисов не е да завоюва София, след Орлин Алексиев и Фандъкова няма вид, това просто е невероятно, само че да направи по този начин, че първо, да внесе ерес в редиците на градската десница и тези, хора привлечени от Политическа партия. Схемата не е комплицирана - Лилков би трябвало да отнеме 7-8 % от претендента на ППДБ, което ще разреши претендента на ГЕРБ, с поддръжка на ДПС и Възраждане, да надделее. Принципът е като в Парламента, всички против ППДБ. Ако не стане, защото БСП, може и да не съгласят - то да препятства огромна победа на претендент на обединението, която издигна Терзиев и болшинство в СОС.

 

За това, още когато започнаха да спрягат името на Георгиев - шефа на СОС, като претендент на ГЕРБ, писах, няма метод, Георгиев е " куцо пате " /макар, че тези незабавни поправки в София точно това целят/. Борисов ще играе и със прикрит кон, комуто няма да се постанова да дава отговор за предишното на Фандъкова.

 

Вили Лилков има партиен и идеологически опит, той е част от прехода, само че няма по какъв начин да бъде притежател на " новото ". В този смисъл Терзиев даже няма потребност да влиза в пререкания с него на тематика " кой по, по, най ". Очевидно е - просто сложете ги двамата един до различен. Не е единствено въпрос на възраст. Ако ще влизаме в 21 век, като софиянци, би трябвало да го създадем с човек, отпред на София, който не е част от Прехода и е потвърдил, че схваща накъде отива света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР