Това, което войната носи след себе си, оставя трайни травми

...
Това, което войната носи след себе си, оставя трайни травми
Коментари Харесай

Посегателствата върху жени в Украйна започват да излизат наяве

Това, което войната носи след себе си, оставя трайни контузии върху душeвността на хората за цялостен живот. От BBC споделят свидетелства от първо лице за изнасилвания и принуждение над украински дами от съветски бойци, а разказите им са в действителност смразяващи и хвърлят светлина към закононарушения, които не би трябвало да бъдат потулвани и забравени от света.

Жена на 50 години се показва като Ана с ангажимента, че желае да резервира същинската си идентичност в загадка. Тя споделя, че на 7 март е била у дома със брачна половинка си, когато съветски боец нахлува. „ С ориентиран против мен револвер, той ме заведе в една къща наоколо. Нареди ми: „ Събличай си облеклата или ще те гръмна “. Заплашваше ме, че ще ме убие, в случай че не направя каквото споделя. След това се възползва от мен “, споделя тя.
 Филип Аврамов осмя селфито на министъра на културата 9 апр 2022 | Министърът на културата Атанас Атанасов (ПП) пусна нетипично видеопослание от кабинета си нощес, което обиколи...
Анна разказва нападателя си като млад, слаб чеченски войник, който поддържа Русия.

" Докато той ме изнасилваше, влязоха още четирима бойци. Мислех, че ще лишават живота ми, само че го водиха с тях. Никога повече не го видях ", споделя тя. Жената счита, че е била избавена от други съветски бойци.

Ана се връща вкъщи и намира брачна половинка си. Той е прострелян в корема.

„ Съпругът ми се опита да ме избави, само че беше прострелян “, споделя тя. Двамата потърсили заслон в къщата на комшия. В последна сметка не могли да отведат брачна половинка й в болница в точния момент. Той почива от раните си два дни по-късно.

Войниците, които я избавят, остават в къщата й за няколко дни. Тя споделя, че насочили револвера си към нея и я предиздвикали да им даде движимостите на брачна половинка си.

" Когато си потеглиха, открих опиати и виагра. Те постоянно бяха пияни. Повечето от тях са убийци, изнасилвачи и грабители. Само няколко бяха по-съвестни ", споделя тя.

От медията описват и история с драматичен свършек на жена, която се намира наоколо до къщата на Ана. За нея се твърди, че е била изнасилена и убита, а съседи споделят, че това е дело на същия мъж, който е изнасилил Ана.

След като е изведена от вкъщи си, по думите на съседи, 40-годишната жена е държана в спалнята на къща, чиито жители са се евакуирали, когато стартира войната. Добре обазаведената стая в този момент е ужасяващо място на престъпление. По матрака и завивката има огромни петна от кръв. В ъгъла има огледало, на което е изписано с червило – „ Измъчвана от непознати, заровена от съветски бойци “.

Оксана, която е съседка, споделя, че е написано от съветски бойци, които разкрили тялото на дамата и я погребали. „ Те (руските войници) ми споделиха, че е била изнасилена и гърлото й е било прерязано, в резултат на което е умряла. "

Тялото е открито без облекла и с дълбока рана. Андрий Небитов, полицейският шеф на Киевска област, споделя за различен случай, който проверяват в село на 50 километра западно от Киев. Тричленно семейство - двойка на към тридесет години и дребното им дете живеят в къща в края на селото.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР