Това, което трябва да направим като общество е не да

...
Това, което трябва да направим като общество е не да
Коментари Харесай

Москов: Правителството да направи политически щаб срещу COVID-кризата

" Това, което би трябвало да създадем като общество е не да спорим за детайла - дали би трябвало да бъдат затворени единствено моловете или и някакви други магазини и по кое време би трябвало да бъдат отворени, а да имаме друга философия за справяне с рецесията с ковид ", сподели някогашният здравен министър Петър Москов в предаването " Тази заран " по бТВ.

Според него методът, който страната приема, е реактивен и е обвързван с това да се затворят избрани браншове, до момента в който се доближат избрани равнища на заразяване.

" Днес единствено 43% от потвърдените дейни случаи са карантинирани, не приказваме за обвързваните с тях лица. Това е реактивен метод, вървим след събитията, раздаваме пари на недоволните. Така се губи вероятност и основава чувство за безспорна липса на небосвод пред всеки от нас и трансформира огромна част от хората в съперници на каквито и да било противоепидемични ограничения ", означи Петър Москов.

" Подходът, който предлагаме е обвързван с самодейни дейности – да имаме концепцията, че няма да стигаме до локдаун. Това става с деен развой на всеобщо и селектирано тестване и изолираност единствено на потвърдени носители на болест ", уточни той.

Да се съпоставяме с Германия и Франция е безразсъдно, означи Москов във връзка въвеждането на противоепидемични ограничения и в други страни в Европа.

" Едно е да организираш ограничения по тестване и надзор в страни с такова население, друго е в страна като България, изясни той.

" Словакия, която е страна от нашия диаметър, направи този метод, който предлагаме. 4 седмици след всеобщото тестване там с антигенни проби, новозаразените са спаднали с 50% ", даде образец Москов.

Той предвижда, че резултат от оправянето с рецесията с ковид на основа на имунизацията не може да се чака преди началото на зимата на идната година.

Бившият здравен министър предложи на държавното управление да направи политически щаб против рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР