Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз

...
Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз
Коментари Харесай

Борисов: Отидох в Русия да видя какво трасира Радев, а то не беше нищо

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на парламентарния надзор през днешния ден (8 юни).

Днес той дава отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев за визитата си в Москва преди седмица.

" Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със върл преводач и толкоз да не съм схванал какво споделяше ", сподели Борисов, представен от Actualno.com.. Той разгласи, че е говорено за в допълнение количество газ, което да влезе в България.

„ Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да имам вяра? Като пристигна в България, ще го помоля да ви изясни на съветски, това мога да направя “, сподели още той.

Друга имитация на премиера Борисов бе в отговор на Кутев, който съобщи: „ Президентът Румен Радев има по-висок рейтинг от вас и вие явно не можете да свикнете с това “.

" ГЕРБ има по-голям рейтинг от Българска социалистическа партия, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента " , сподели още Борисов.

Той отхвърли намека на Кутев за лиспа на съгласие с съветския президент.

" Вместо да дебатираме по какъв начин да се оправим с по-големия проблем, беседваме за това по какъв начин беше спрян Южен поток, за корупционните практики, и така нататък Това не ни оказва помощ. Най-добронамерено се обадих на Румен Овчаров: ние имаме контракт за доставка на газ от Русия до 2030 година Сега се договаряме за в допълнение количество - би трябвало да забележим по какъв начин да го прекараме до Сърбия, Македония, Гърция в сходство с Третия енергиен пакет. Това е казусът на Европейска комисия с Русия. Затова буксува и Северен поток ", сподели Борисов.

Той анонсира, че на 13 юни следва нова среща с министрите на енергетиката от страните, които получават съветски газ, с цел да се контракти по какъв начин част от горивото да се търгува на територията на България , а другата част да се търгува посредством директни контракти със Сърбия и Унгария.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР