Това, което се случва в Европа, не е никак оптимистично,

...
Това, което се случва в Европа, не е никак оптимистично,
Коментари Харесай

По-заразният вариант на коронавируса вече е в Европа

Това, което се случва в Европа, не е по никакъв начин оптимистично, заяви основният здравен контрольор доцент Кунчев в конференция на Националния щаб. Той съобщи, че обстановката във Англия внезапно се е трансформирала и концентрацията на новия вариант е 75%. 

В Европа са обезпокоени от новия вид на вируса (разликите са толкоз дребни, че не е вярно да го назоваваме щам) само че обстановката във Англия, Ирландия и ненапълно в Нидерландия е доста тревожна. В рамките на 4 седмици новият вид във Англия съумя от 10-15% да стигне до над 75% от всички позитивни резултати на тестванията. В Ирландия за същото време процентите са нараснали от 1-2 до над 40. Подобна е обстановката и в Нидерландия, само че с малко по-бавни темпове. 

Той не води до по-тежко заболяване, само че се популяризира по-бързо въз основата на високат централизация на вируси, която намираме в носоглътка на инфектираните - тя е сред 10 и 100 пъти по-голяма, което значи, че и неговата инфекциозност е в пъти по-голяма.  При вирусът, с който си имаме работа в България, 10 души заразяват сред 5 и 6 души и по тази причина заболяваемостта понижава. В момента във Англия 10 души заразяват 27. Това следва да се случи в Европа, сподели доцент Кунчев. 

Генерал Мутафчийски добави информацията със следния образец: „ Ако имахме вид на вируса, който усилва свъртноста с 50%, то тя щеше да се усили не повече от веднъж. Докато в случай че имаме вариант или вид, който дава по-висока инфекциозност с 50%, смъртността се усилва няколко пъти “, тъй като се изчерпва ресурсът на лечебните заведения. 

Във Англия Оксфордският университет, създал една от имунизациите против COVID-19, взаимно с AstraZeneca, се приготвя да сътвори нови версии, предопределени за разнообразни варианти ковид, оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Дейли Телеграф “ и университетския личен състав. Изследователският екип, създал имунизацията, изследва опцията за започване на производството на модифицирана версия на към този момент съществуващата ваксина в границите на 48 часа, в случай че е належащо.

" Засега членовете на екипа не имат вяра, че това ще е належащо, само че би било неуместно да не се приготвяме за такава опция, сподели източникът. Ще отнеме един или два дни, с цел да създадем нужните промени в системата ".

Британското държавно управление е извънредно загрижено от опцията за разпространяване на нови варианти на вируса, които могат да заобиколят имунната отбрана, която имунизациите към този момент употребяват. Предварителните данни от изследване в Южна Африка демонстрират, че разновидността на вируса 501Y.V2, разпознат за първи път в тази страна, има разновидности, които евентуално го вършат по-инфекциозен, даже за тези с антитела.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР