„Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно.

...
„Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно.
Коментари Харесай

Професор Балтов: С ваксините се случва революция!

„ Това, което се случва с имунизациите против COVID-19, е революционно. Свидетели сме по какъв начин безусловно за по-малко от година, нещо, което първоначално не смятахме, че е допустимо да стане, т.е. да има ваксини, в края на тази година ще го има и те ще стартират да се слагат при започване на следващата”. Това съобщи шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов в студиото на „ Неделята на NOVA”.

„ Необходимо е да имаме доста добра логистика, тъй като имунизациите са три типа. Т.нар. РНК-ваксини ще дойдат първи. След това ще дойдат векторните, а след тях - и третият вид, така наречен атенюирани ваксини”, сподели още Балтов.

„ Силно се надяваме първите ваксини да дойдат в края на годината. Чака се решението на Европейската организация по медикаменти. След доста сериозен сериозен преглед на събраната информация незабавно откакто оттова кажат „ да” ще има подготвеност тези ваксини да се разпространят по едно и също време във всички страни”, уточни Асен Балтов.

Той заяви още, че в „ Пирогов” също има подготвеност да се съхраняват и слагат ваксини. „ Ваксината, която ще пристигна първа, е извънредно новаторска и при нея са хората са доста целево обсъждани и тестувани. Извличането на такава РНК е почнало от 2014 година

Тя ще е подобаваща за всички, само че първо най-важно ще бъде да се имунизират хората на първа линия. Мисля, че ще е извънредно подобаваща за тях”, разяснява Балтов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР