Това, което се случва с езика на омразата напоследък в

...
Това, което се случва с езика на омразата напоследък в
Коментари Харесай

Захариева: Балканският сексизъм на Северна Македония няма място в Европейския съюз

Това, което се случва с езика на омразата в последно време в Северна Македония, е цялостно безсрамие. Заев знае от доста от дълго време къде страната е нарушила Договора за добросъсетство, имаме междуправителствена комисия, сподели пред Нова телевизия министърката на външните работи Екатерина Захариева.

"Правени са инспекции и са изготвяни протоколи и преди години. Многократно публично е сигнализирано и за нарушавания, административни спънки и език на омразата. Повече от година и половина нямаме отговор за стратегия за просвета, обучение и спорт. Едва в този момент взеха решение да отговорят на предлагането на Министерството на защитата за това, България да им помогне в защитата на въздушното пространство. Прекратиха работата в нарушаване на контракта на историческата комисия. Аз, като жена, се отвращавам на техния език и сексизъм. Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз”, безапелационна е Захариева.

Външният министър изясни, че не приема изразите им персонално, а е срещу сходен език по отношение на българските дами. Тя изясни, че от западната ни съседка са реагирали едвам през вчерашния ден, макар че са имали сигнали от българска страна.

„ Това е главната причина да не кажем „ да” сега. Когато 30 години ти освен толерираш, само че и стимулираш държавна политика, учредена на ненавист против българския народ и България, няма по какъв начин да си подготвен за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Това опонира на европейските полезности. Това е нашият аргумент”, разясни Захариева и описа и за случай, в който консултант в Министерството на защитата на Северна Македония, който предложил неуместни точки в декларация. Според външния ни министър най-фрапиращата концепция било жители с българско съзнание да бъдат репатрирани у нас.

Безспорно най-доволен от българското несъгласие върху договарянията за участие в Европейски Съюз на Северна Македония е министърът на защитата Красимир Каракачанов.

"Мачът свърши оня ден. Оттук нататък има опция до края на годината, в случай че Северна Македония е подготвена, да се внесе още веднъж в дневния ред за Европейския съюз, само че това е теоретично. Теоретично е допустимо, само че действително няма по какъв начин да се случи ", разяснява Каракачанов.

Каракачанов недоумява какво значи да бъде разгласен от Скопие за личност нон грата.

"Няма да посмеят да го създадат, няма да го създадат, тъй като би било извънредно недодялан, дебелашки дипломатически гаф. Как ще стане тази работа, не ми го побира акълът по какъв начин може да стане ", безапелационен бе военният министър

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР