Това, което се случва по улиците на София и още

...
Това, което се случва по улиците на София и още
Коментари Харесай

Довиждане - ще идваме на свиждане!

Това, което се случва по улиците на София и още няколко огромните градове на страната, със сигурност ще влезе в историята - или като сполучлив опит на суверена да си върне властта, или като научно доказателство, че тази неспособна на нищо друго нагла и крадлива сган по този начин се е сраснала с властта, че и с топ не можеш да я поместиш. Сега или в никакъв случай - в случай че не стане в този момент, идващият опит за отвоюване на страната ще е не по-рано от 7-10 години. Дотогава я са останали българи в България, я не. 

Под свенливия взор на Европа, през последните 10 години България се трансформира в автокрация, шайката се трансформира в хунта, управляващите се сляха в една голяма бухалка, а единствената поредна политика бе издигането на опростачването в фетиш. На хората им писна. Отдавна им писна. Харизмата от дълго време се пукна. Дебаркирането на Христо Иванов на плажа Росенец бе просто искра. 

Демаркационната линия сред тях и нас е ясна и голяма и няма никакво значение какво се случва - кой ще падне от власт, кой ще я вземе от улицата и какво ще стане нататък.

 

Тази клика не може да ръководи при тази опозиция. 

 

На хората толкова им писна от този мимикриращ израстък, че преодоляха най-страшната социална болест - апатията, която Борисов по този начин добре хранеше. Дирижираният гнет, в който основният каскет на републиката заема откровени политически позиции и раздава присъди преди да повдигне обвинявания, направи знамение - събра на едно място леви и десни, млади и остарели, агитки и интелектуалци, небогати и милиардери. Събра народ, който тотално се бе разпаднал на обособените си съставни елементи. Събра хората, на които им писнаха карикатурните персонажи от долнопробната пародия, които и преди, и в този момент приказват единствено за нуждата от успокоение в разширяващата се кочина. 

В София се усеща протестът на приличието. Бунтът на хората, които желаят да се придържаме към тези неща, които си обещахме през 1989 година - правова страна, човешки права, свободна стопанска система. Сега тези неща липсват - имаме прокурори, които работят като ударен отряд на силова групировка; имаме полицаи, които пребиват младежи по улиците и си вършат селфи с битите; имаме страна, която в този момент поставя ръка на бизнеси, които до през вчерашния ден е хранила и поила. 

Казват, че се е събрал някакъв нов Отечествен фронт? На никой не му пука какво споделят!

 

Пак лъжат, тъй като се опасяват.

 

Бунтът докара до единствената допустима реакция на мутрокрацията - да лъже. Борисов да вземем за пример в последно време лъже с всяка ефирна изява. Лъже с 200 км. в час. И около него лъжат останалите гербери, които му припяват като пойни птички.

Лъже, че има скрит план - с цел да разедини народа. Лъже, че митингите са платени от Васил Божков - тъй като не познава други митинги, с изключение на платени. Лъже, че възмущението против летния сарай на Доган и защитата на НСО за Сокола и Пеевски е “етническа провокация ” - тук лъже по инерция. Като изпечен измамник излъга, че Радев е назначил защита на Доган и Пеевски - по-малко от ден по-късно Борисов подреди на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да отдръпват настояването си за защита на двамата. А най-безочливо излъга в изказването си от Бояна /онова в жанр Марлон Брандо дума на Севдалина/ като съобщи, че протестиращите всеки миг ще подпалят постройката на държавното управление. Като остарял индоевропеец излъга.  

Не, не - сгреших - по-голяма неистина беше онази другата - че трима служители на реда потърпевши, до момента в който органите на реда се опитвали спокойно да опазят митинга. А в същото време 20 момчета и девойки бяха пребити като кучета.

 

Бойко лъже, та дим се подвига -

 

в суматохата му лъжите стават все по-плитки, бързо скроени, с забележими от километър шевове. “Нищо не ме задържа в ръководството, с изключение на отговорността ” е типична плиткоумна неистина за балами гласоподаватели. 

Не знам дали това е тайфа, хунта или проведена незаконна група, само че те са към този момент в суматоха. Толкова ги е боязън, че харчат като луди, с цел да могат едни хора да се придвижат с рейсове до горещите точки. /Толкова благо ми стана предишния петък на " Дондуков ", когато един лидер на група мощно подреди на хората си: “Секи да фане за ръка другарчето си ”/.

Огромен е страхът освен от огромната опозиционна вълна, а от това кочината да не се разпадне прибързано - преди да дойдат протестиращите. Затова през последните дни се приказва доста за “сарая на Доган ”, само че никой не приказва по какъв начин пенсиониран партиец има такава резиденция. Никой не разяснява за какво изобщо се плащаха милиони държавни пари за защита на политици от Движение за права и свободи, които имат задоволително средства да си заплащат милиони за частна защита.

Борисов и Гешев не приказват за Пеевски и Доган. Защо? Защото скоро ще има избори и

 

тази неповторима за Европейски Съюз мръсна каша от партийци, магистрати и пари

 

ще се опита да се възпроизведе още веднъж. И без значение от мощните митинги, шансът това да се случи към момента е голям - тъй като от края на митингите до изборния ден площадът ще се разпада още веднъж на партии, а окупиралите властта ще се борят до кръв от окопите си.   

Докато има митинг, тази хора ще се опитат да разделят. Ще надуват бузи и ще питат за какво десни хора защищават този русофил Радев? Кой ще пристигна на власт, откакто си отиде Бойко? Корнела ли желаете? Или Христо Иванов? И тъй наречените, и така нататък - все нелепости от този тип.

Не знам кои ще дойдат на власт след Борисов, само че дано към този момент идват.

 

Бързо да идват идващите, добре са пристигнали.

 

Ако бъдат отново като досегашните - ок, хората ще бъдат отново на улицата - все по този начин гневни, както бяха през лятото на 2013, все по този начин многочислени, както бяха през зимата на 1997 година Ще протестираме, до момента в който се научим, че властта в действителност произтича от народа - той делегира права, само че и той смъква наглите хрантутници. 

Крайно време е и тези невнятни и инцидентни хора, които се пънат да седнат по-отпред на държавната софра, най-сетне да си изяснят какво е независимост, какво е отговорност, какво е дълг, какво е чест... 

Безрадостно политиците и магистратите да приключват кариерата си застанали под море от плакати с надписи: “Собствените ви деца избягаха от мизерията, която вие оставихте ”,  “Искам да пребивавам в България ”, " Тук би могло да бъде парадайс ”,  “Прокуратурата съществено вреди на вас и другите към вас ”, “Хващай автомагистралата, мутро ”, “Гербът ни е лъв, а живеем като мишки ”, “Полиция - на всички места. Справедливост - на никое място ”, " Довиждане - ще идваме на рандеву ", “Гешев е срам ”, “Не съм платена - ненавиждам ви гратис ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР