Това, което се случва на границата между Турция и Гърция,

...
Това, което се случва на границата между Турция и Гърция,
Коментари Харесай

Анализатор: Мигрантите не идват към България, защото знаят, че ще бъде страшно

Това, което се случва на границата сред Турция и Гърция, е проведен трафик на хора. Европа стана пленник на Ердоган, тъй като не откри политически консенсус вътре в себе си.

Това показа в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия анализаторът от Евро-атлантическия център за сигурност Кристиян Шкварек.

,,Европа разполага с задоволително запаси да се оправи с Ердоган, само че просто неналичието на консенсус попречва това. Иначе позицията на България е много добра. Ние сме вложили нашите запаси в опазването на границата ни.

Мигрантите съзнателно заобикалят да идват към нашата граница, тъй като знаят, че тук ги бият и изхвърлят незабавно, знаят, че тук е ужасно и по тази причина ни заобикалят.

Звучи жестоко, само че в последна сметка по този начин би трябвало да бъде охранявана една национална граница и точно заради това сега го няма този мигрантски напън при нас, който имахме единствено преди няколко години'', разяснява анализаторът и добави, че България не би трябвало да бъде посредник сред Европейски Съюз и Турция.

,,В случая не става въпрос за спор, а за изнудване и следствията са върху нас. В момента Европа има два избора – или да даде на Ердоган това, което желае, или да откри консенсуса вътре в себе си'', акцентира Шкварек.

В умозаключение той уточни, че Европа би трябвало да стои оптимално надалеч от спора в Сирия, щом и ''световният полицай'' в лицето на Съединени американски щати се отдръпна от района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР