Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е,

...
Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е,
Коментари Харесай

Милен Любенов: Очертава се да има правителство на опозиционните сили за една година, после нови избори

„ Това, което се очакваше и от изказванията последната седмица, е, че в това Народно заседание се обрисува едно анти-ГЕРБ болшинство и това ще проличи и от избора на ръководител на Народното събрание, който по всичко проличава, че ще бъде излъчен от втората по величина парламентарна група “, разяснява в „ Хоризонт до обед “ Милен Любенов, политолог, учител по политически науки, някогашен секретар на президента Росен Плевнелиев.

Очертават се няколко консенсуса, по които ще се работи краткострочно, един от тях са по промени в Изборния закон, другите са свързани с възобновяване на върховенството на правото и с правосъдна промяна, за което несъмнено, ще се изисква повече време. Затова съгласно мен ще има държавно управление на опозиционните сили , с цел да извърши тези цели, с по-кратък мандат, евентуално от  една година и ще се отиде на нови избори “, това счита още Любенов.

„ Това, че държавното управление подаде оставка, без да се яви в Народното събрание, е един жанр на ръководство, който ние виждахме от самото начало и демонстрира и отношението на Борисов към Народното събрание. Те схващат, че са в доста сериозна изолираност , само че въпреки всичко ще се опитат да предложат държавно управление ", разяснява още политологът.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР