Това, което не е редно и се вижда в учебниците

...
Това, което не е редно и се вижда в учебниците
Коментари Харесай

Директорът на 51 СУ: Сложните термини след 5. клас е един от проблемите в учебниците

Това, което не е редно и се вижда в учебниците с просто око, са доста комплицираните термини след 5. клас, сподели в студиото на “Денят започва” Асен Александров - шеф на столичното 51 СУ “Елисавета Багряна”, в коментара си за новите образователни стратегии и учебници.

След въвеждането на първа и втора гимназиална степен през 2016 година огромна част от материала за 11. и 12. клас се реалокира за проучване от 5. до 10. клас, изясни той и добави:

“Това сваляне направи материала от от 5. до 10. клас относително доста като размер и много комплициран. Сложността се дължи на това, че хората, които пишат учебниците, най-често са ръководители на екипите от академични преподаватели и пишат на много комплицирано равнище, пишат за най-хубавите - това са 10-20%.”

Зорница Трифонова от Асоциация " Родители " добави, че вкъщи децата се връщат с “неясноти и компликации, които да се компенсират”.

“Когато това не получава в учебно заведение, се постанова да се прави вкъщи. Това не всеки път става и по тази причина са нужни допълните уроци и спомагателни занимания с децата”, означи тя.

За нея е значимо на измененията в образователните стратегии да се гледа като на повсеместен развой и да са съобразени с измененията, които би трябвало да се случат и образованието като цяло - “нагласите, погледа върху образованието, какво чакаме от децата и какво желаеме те да получат в края на всеки един от просветителните етапи”.

Какво още споделиха гостите в предаването вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР