Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на ситуацията

...
Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на ситуацията
Коментари Харесай

Топ математикът Огнян Кунчев за провала на Радев: Още месец смъртността от ковид ще расте! 600-те хиляди заразени са само върхът на айсберга

Това, което следим сега, е съвсем повтаряне на обстановката от предходната година. На 25 октомври въведохме локдаун. Кривата на смъртността се покачваше до 1 декември. Тоест имаме интервал от към месец – месец и нещо, през който поддържахме високи равнища на смъртност. Това е подлото при COVID-19. Не можем да чакаме някакъв бърз резултат. Това съобщи пред Нова телевизия математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му все още има към 600 хиляди души, които публично са регистрирани като инфектирани с вируса.

„ Те обаче са единствено върха на айсберга. Зад тях обаче има към 3 милиона души – изследвани и неразучени, които са преболедували. Има и към 1,5 млн. души, които са ваксинирали. До 7 милиона население има още към 2 милиона души, които са незащитени и са материал за вируса”, уточни той.
свързани новини115773на 09.11.202132961на 30.10.2021
Според него единственото дейно нещо сега е да се стягат ограниченията и времето да се употребява за ударна имунизация.

„ Ако тези 2 млн. души не желаят да се имунизират - достигането на групов имунитет ще бъде допустимо едвам в средата на идната година. Ако не се имунизираме – тези талази ще продължат до безкрай”, безапелационен е специалистът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР