„Това, което е видно и следвчерашните действия на главния прокурор

...
„Това, което е видно и следвчерашните действия на главния прокурор
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Прокуратурата и управляващите се опитват да дискредитират протеста


„ Това, което е видно и следвчерашните дейности на основния прокурор е, че се прави опит да бъде дискредитиран този митинг. Първо с излезлите, нелегално оповестени от основния прокурор записи, с които се прави опит да се показа целият митинг като опит за реванш на обвинения Божков. След това видяхме тези агитки вечерта, за което няма никаква логичност, че саот хората, които стачкуват ежедневно и желаят същинската смяна в България. " Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред Българска национална телевизия. Той посочи, че постоянно участва на митингите и вижда какви хора са там –нормални и честни, а не провокатори.

„ Тези нападателни младежи, които изпочупиха стъклата на Народното събрание нощес доста ми наподобяват на част от агитките, коитоучастваха в контрапротеста в поддръжка на Иван Гешев. Много бих желал да престанат тези опити за оклеветяване, тъй като митингът на тези хора е откровен. Те желаят честност и морал в политиката. Некатехният глас бъде чут, а да не се фокусираме върху опита на групичка нападателни хора да хвърлят леке върхусправедливите претенции на хилядите, които са на площадите в цялата страна “, сподели Вигенин.

Социалистът уточни, че БСПе единствената партия, която поддържа и взе участие в митинга, която има и парламентарните механизми да влияе против властта: „ В идващите дни и седмици ще продължим да бъдем гласа на протестиращите вътре в Народното събрание. Надявам се, всички, които имат възприятие за самозапазване, схващат, че е време това държавно управление да си отиде. Ние им даваме късмет това да стане с парламентарните механизми. Ако не стане, нямам визия по какъв начин би реагирал площадът на едно продължаващо твърдоглавие от ръководещите всичко да продължава както е до момента, а то не може да продължава повече по този метод. “ Той добави, че настояванията на хората по площадите съответстват с това, което Българска социалистическа партия поставякато проблем- фокус върху тежката корупция на всички нива в ръководството.

Народният представител уточни, че левицата има много причини за огромнатакорупция в страната. Той посочи, ченяма по какъв начин Българска социалистическа партия със сегашните си водачи да е част от корупционния модел, тъй като корупцията е там, където е ръководството и разпределението на запаси: „ Ние сме единствената съпротива в този парламент и сме единствените, които редовно слагат в Народното събрание тези проблеми, които хората в този момент слагат по площадите. Нужно е да има едно ръководство на морала и честността, което да извади България от това тресавище, в което ни вкара ГЕРБ ", безапелационен бе Вигенин.

На въпрос по отношение на оповестения диалог на обвинения Божков с Александър Паунов, социалистът акцентира, че Българска социалистическа партия няма нищо общо с сходни дейности и разговори- както във връзка с митингите, по този начин и по повод наактивността на партията в Народното събрание:„ Самият Паунов потвърдиза извършения диалог и напуща парламентарната група. Българска социалистическа партия не носи отговорност за сходни диалози. Ние сме на страната на справедливия и същински митинг. Българска социалистическа партия изрично се разграничава от сходни дейности. Ниесе борим за нов морал в политиката и това би трябвало да се потвърждава всеки ден. “

Народният представител изрази мнение, че основният прокурор прекомерно постоянно хвърля политически обвинявания във въздуха, които по-късно увисват. “ Прокуратурата е фокусирана върху едни чатове, в това време не виждаме интерес от нея към чатовете на Божков с премиера Борисов и финансовия министър. Какво стана с следствието за 700-те милиона неплатени налози, какво стана с изказванията на Божков за 67-те милиона, които са получени кеш от Борисов и Горанов? “, попита Вигенин.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР