„Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с

...
„Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Делта вариантът засяга децата

„ Това, което е особено и би трябвало да ни тормози с новата вълна е, че Делта разновидността визира децата. В Съединените щати, да вземем за пример, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно”. Това сподели в студиото на „ Здравей, България” ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.

Според него образователната година би трябвало да стартира отдалечено. „ В България предходната година нямаше първа вълна през март, тъй като грипната почивка на учениците съответства с ковид. Това ни спаси”, добави лекарят.

Той разяснява концепцията за безплатните медикаменти за лекуване на по-леките случаи на ковид. „ Става въпрос да се постави ред в този безпорядък, който беше в извънболничното лекуване. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един логаритъм, в една амбулаторна процедура, включваща доста неща”, добави той.

Според доктор Миндов една от главните аргументи за претоварването на лечебните заведения е била неналичието на логаритъм или процедура, по която лекарите да работят.

„ Сега разполагаме единствено с един безвъзмезден PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с проучвания - рентгенови и кръвни, са извънредно значими за прогностичния процес”, посочи лекарят.

Според доктор Миндов към този момент е късно за ограничения. „ Те бяха две - ограничение на контактите и имунизиране. Българинът отхвърли да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение”, заключи ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР