Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Томислав Дончев

...
Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Томислав Дончев
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да е сериозно да ви кажа, че не сме си говорили с проф. Габровски, подготовката на к...

Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на bTV.

 

Не желаеме наш кабинет да потегля с такава неприятна или подозрителна популярност. Това за тайното гласоподаване бе самостоятелно мнение на наш депутат. Като технология  е допустимо. Аз даже съм склонен с визията му, че това евентуално ще докара до избора на кабинет. Но това остава неприятен политически усет.

 

Показва, че вътре в партиите има разделяне на това, което се прави. В понеделник е редно проф. Габровски да показа лист с имена. Трябва да бъде извървян пътя от началото до края. А и подобен сериозен академик нямам доверие да се хване с нещо, което няма да направи до край. Редно е да има гласоподаване.

 

Надявам се да е поканил положителни специалисти. Със сигурност самичък човек не може да се оправи с това. Но съставът на кабинета и имената са негов извънреден избор. Когато някой събира тим, е редно с изключение на професионалните качества той да влага в хората персонално доверие.

 

Дали желае поддръжка и препоръки от ГЕРБ? Няма да е съществено да ви кажа, че не сме си говорили с проф. Габровски, само че подготовката на кабинета е негова задача, негова отговорност и той ще включва имена, с които може да работи. Няма документ за политическа необвързаност, само че стремежът е да бъдат хора, които не са блестящо политически обагрени. Да бъдат стойностни хора като персони и положителни експерти, разяснява депутатът.

 

Ако няма болшинство, няма да има определен кабинет. Тук приказваме за друга обстановка - асиметрично деяние, което да извади България от политическата рецесия.  Правим опит за рестарт на системата. Модел за ръководство - неполитически, който да успокои пристрастеностите, да деескалира напрежението, да създава политики, които са в интерес на хората.

 

Тук коалиция няма, наблягам надълбоко. Имаше поръчки от доста партии, че те нямат никакви възражения по отношение на фигурата на премиера. Имаше и такава, които споделиха, че няма да го поддържат. Не разбирам за какво.

 

Явно е единствено на политически дебелоглав. Ако няма късмет с първия мандат, по какъв начин може да има късмет с втория, като двете партии, които са там, имат 73 депутата общо. От тази политическа рецесия би трябвало да се откри излаз. Искаме да се успокои политическия живот, да се схванат партиите по 3-4-5 съществени целта и да почне да се работи, да се гласоподават закони.

 

С третия мандат е последния късмет да се образува държавно управление в границите на този парламент, съобщи Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР