Това каза заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“

...
Това каза заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“
Коментари Харесай

БСП: Нарушаването на човешките права при ГЕРБ е било институционализирано

Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов по време на чуването на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков в Народното събрание.

„ За страдание, от това чуване се оказа, че напоследък нарушаването на правата на българските жители е минало всевъзможни граници - над 120 души, които са подлагани под наблюдаване и всевъзможни други прилагания на специфични разследващи средства “, обърна внимание Иванов.

Според него би трябвало доста незабавно да се вземат законодателни ограничения, с цел да се подсигуряват оттук насетне правата на българските жители.

„ За да не може да има повече такива извращения със закони и със чиновници на страната, тъй като и те са били принуждавани да го вършат това нещо. За да изтече тази информация, това значи, че има съзнателни чиновници, които са подали тази информация за осъществяваните дейности по отношение на други български жители. Парламентът би трябвало да откри излаз от тази обстановка – законово да се спре това безсрамие “, сподели още Иван Иванов.

По-рано Иван Иванов съобщи от парламентарната естрада, че през последните 12 години законите са се пишели в сгода на ръководещото болшинство.

Към министър Рашков той се обърна с въпросите - какъв брой наказателни производства са заведени по член 95 от Наказателен кодекс, по думите му, един мъртъв текст, все още, в който са прилагани СРС-та, и каква е точната численост на жителите, по отношение на които е прилагано СРС от всевъзможен тип. И защото огромна част от тях са прилагани от ДАТО, ще се извърши ли инспекция в тази държавна организация и ще се вземат ли съответните административно-наказателни ограничения, в случай че там са осъществени нарушавания при използване на СРС?

Въпрос към служебния министър зададе и Атанас Зафиров, заместител ръководител на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, който попита какви законодателни промени би трябвало да бъдат направени, с цел да не се повтарят в никакъв случай такива противозаконни подслушвания на български жители.

„ Г-н министър, изнесохте стряскащи числа, които демонстрират, че тематиката с незаконосъобразното потребление на СРС във връзка с лица, неуместни на едноличния режим на Бойко Борисов, е изключително настояща. Нещо повече, вие потвърдихте тезата, която битува в обществото, че част от обичаните на Борисов и на ГЕРБ служби интензивно са работили в нарушаване на закона, изпълнявайки тези мръсни поръчки. За страдание, част от тези неща са вероятни и поради несъвършеното законодателство “, сподели от парламентарната естрада Зафиров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР