Това каза заместник-председателят на Българската ритейл асоциация (БРА) Аксиния Баева

...
Това каза заместник-председателят на Българската ритейл асоциация (БРА) Аксиния Баева
Коментари Харесай

Драстичен ръст на дрехи и чанти от моловете, все повече непълноле...

Това сподели заместник-председателят на Българската ритейл асоциация (БРА) Аксиния Баева по време на конференция на тематика „ Търговците регистрират рекорден брой обири от комерсиалните обекти. Взема ли страната съответни ограничения за справяне с тази зараза? “.

 

По думите на Баева съответните суми от откраднати артикули на годишна база мощно зависят от типа на сектора и размера на магазините. Тя посочи, че най-вече се краде в най-големия мол в София, като магазин от 300 кв. м за предходната година има 100 000 лв. загуби от обири.

 

„ Ако преди се крадеше на дребно, в този момент приказваме за безусловно проведен бизнес на гърба на търговеца и на клиента. Дрехи и обувки се крадат по поръчка, по-късно се пласират проведено във Facebook групи и по други канали “, съобщи заместник-председателят на БРА, допълвайки, че когато пристигна нова стока, стават „ тотални цели “.

 

Баева сподели, че познават някои от лицата с помощта на видеонаблюдението, само че те сменят градове и магазини, с цел да не бъдат хванати.

 

По думите на Валя Веселинова от Асоциацията има извънредно доста малолетни крадци.

 

" Обличат се облекла, поставят се под якета, поставят се в чанти, които са облепени с фолио. Има всевъзможни хора - млади и остарели, малолетни, девойки. Аз в това число съм имала случаи, в които сме хващали малолетни девойки, уведомявали сме техните родители за обстановката, подавали сме тъжби. Никакъв резултат не е имало нито от страна на родителите, нито от органите на реда ", изясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР