Това каза в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана

...
Това каза в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана
Коментари Харесай

Нинова се скара на Радев. Губел политическо време като бавил втория мандат

Това сподели в Кюстендил водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от Българската телеграфна организация.

 

Думите й идват ден, откакто президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи втория мандат след Нова година. Той ще отиде в ръцете на “Продължаваме Промяната ”, които към момента търсят нужната поддръжка за кабинет с министър председател акад. Николай Денков. 

 

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни още, че персонално тя е оптимист за третия мандат. Все още не е ясно на коя партия тъкмо ще бъде връчен той. Традиционно мандатът отива в ръцете на левицата, която издигна Радев за президент. Анализатори обаче виждат и хипотезата Радев да го даде на “Български напредък ” на Стефан Янев. 

 

“Това, което виждам, е, че " Продължаваме Промяната " слагат условия, които не им подсигуряват болшинство. Третият мандат е последният вероятен, а страната се нуждае от непоклатимост и от държавно управление. Ако е при нас - ще опитаме всичко допустимо. Ще свикаме националния съвет и ще решим с кого да беседваме. Все отново всичко е доста динамично, ще забележим на кого президентът ще се спре ", добави Нинова. 

 

Тя заяви, че в случай че президентът Румен Радев не наложи несъгласие на контракта за оръжията за Украйна, Българска социалистическа партия ще алармира Конституционния съд.

 

" Президентът неведнъж е правил изказвания, че това би могло да ни вкара във война. Сега се оказва, че неговият длъжностен кабинет, министърът на защитата, е подписал този контракт. Ако президентът не наложи несъгласие, ние ще стартираме организация за Конституционен съд, тъй като това решение е противоконституционно ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР