Това каза пред Нова телевизия Ренета Инджова, която наследи правителството

...
Това каза пред Нова телевизия Ренета Инджова, която наследи правителството
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Сега е съзнателно постигната вакханалия. Всички работят колкото да не заспят

Това сподели пред Нова телевизия Ренета Инджова, която наследи държавното управление на Беров и беше длъжностен министър-председател през 1994 година

„ Либерализмът, който преследват нашите ръководещи, в действителност се е трансформирал в беззаконие и липса на всевъзможен ред “, счита тя.

„ Шансът за държавно управление с третия мандат наподобява от ден на ден на мираж. В историята ни имаше подобен кабинет – на Сергей Станишев, който оцеля и не се стигна до предварителни избори. Правителството на Любен Беров обаче имаше по-различна орис “, изясни Инджова.

„ Българската народна власт се оказа един „ Нероден Петко “. В опита да излъжем света и всички останали, направихме собствен личен Преход, смяна към бандитизъм. Това не е методът, по който България да влезе в света. Тя след това влезе по един доста фиктивен и принудителен метод “, регистрира някогашният длъжностен министър-председател.

Тя акцентира, че и през 1994 година е имало колаборация сред ляво и дясно, само че това не значи, че в този момент би трябвало да е същото. „ Да споделяме „ няма значение ляво-дясно”, това единствено значи „ няма значение кои ще са ни ортаците, когато ще присвояваме публичния ресурс”, безапелационна е Инджова.

По думите й от две години митингът е нещото, което изяснява на хората, че ние би трябвало да минем през интервала на избори, колкото може, по-често. „ Неи нямаме традицията да разпознаваме кои биха могли да бъдат наши политически водачи. Ще се научим единствено с извършения – в учебно заведение по какъв начин се учи - откакто сме поставили за министър-председател човек, който не се е научил да приказва, камо ли да комуникира, камо ли да води политика”, добави експремиерът.

„ Да се случват с такава периодичност служебни държавно управление, това значи, че в парламентарната ни система има недостатък, а в случай че президентът, който е най-легитимно определеният водач, стои и следи, договаря, слуша и споделя някакви неща на хората, които провокират рецесията, значи той взе участие в рецесията “, сподели още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР