Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

...
Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнал срещу Димитър Гамишев

Това сподели пред публицисти представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със започнатата данъчна инспекция на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев, който по-рано през днешния ден подаде оставка .

„ По това следствие основният прокурор изиска снемане на имунитета на Димитър Гамишев. В сигнала, получен по електронната поща, са изложени разнообразни обстоятелства за фамилията на народния представител, за неговите близки, за снаха му, за това с какви средства разполага той , както и за действията му за предизвикателство на пътно-транспортно произшествие със смъртен случай. Както и за това, че преди да стане народен представител е продал комерсиалното си сдружение на друго лице, а то е имало към 200 хиляди лв. данъчни отговорности “, сподели още Арнаудова и посочи, че този сигнал е бил изпратен в прокуратурата за инспекция.

Тя добави, че основният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал от обява в „ Биволъ “ за друго данъчно закононарушение, осъществено от Гамишев.

"Според тези изявления то съставлява подписване на договорка с комерсиално дружество за да се избегне заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери. От медиите научих тази заран, че Национална агенция за приходите стартира инспекция, тъй че ние ще ги чакаме, защото те действително ще посочат дали има такива данъчни отговорности, какъв е техният размер и дали в действителност са избегнати “, изясни Румяна Арнаудова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР