Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И посочи, че

...
Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И посочи, че
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Кирил Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва

Това сподели пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И уточни, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически рецесии в цялата нова история на България след 1989 година - за първи път постоянен кабинет падна след избор на съмнение.

" За служебния кабинет остава да се бори с не една или две рецесии, завещани от предходното ръководство. Всички се надяваме и ще оказваме помощ този длъжностен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските жители ".

В предаването вицепрезидентът акцентира, че по време на консултациите за сформиране на държавно управление е станало ясно - част от партиите към този момент е била решила, че би трябвало да отиде на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

" Четвъртият длъжностен кабинет на президента Румен Радев следва формулата - изборът на експерти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е положително за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва ".

Тя уточни, че внушения за превръщане на посоката на страната от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

" Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше пред непознатите медии, може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, в случай че сме виновни и рационални, върху какво се базира това очакване за подобен завой. Ако имаше същинско водачество в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функционалност, с цел да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на договарянията. По някаква причина предходното държавно управление реши да направи тези внушения във връзка с президента ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР