Това каза народният представител от „Демократична България“ Георги Ганев в

...
Това каза народният представител от „Демократична България“ Георги Ганев в
Коментари Харесай

Георги Ганев, ДБ: След като България показа, че може да се справи без руски газ, Русия промени условията

Това сподели националният представител от „ Демократична България “ Георги Ганев в коментар дали България също би трябвало да изиска от Европейската комисия пояснение дали заплащането на газ в рубли е нарушаване на глобите.

„ Всички, които подлагат на критика, пропущат един факт. След като България сподели, че може да се оправи без съветския газ, съветската страна промени отново изискванията. Условията, при които стопираха газа за България и изискванията, които са сега, са разнообразни “, разясни той.

Ганев съобщи, че не би предложил страната ни да се върне към доставки от „ Газпром “.

„ Това е сътрудник, на който не може да се разчита за осъществяване на контракти. „ Газпром “ се отнесе особено към България по извънредно безпардонен метод “, безапелационен е националният представител от „ Демократична България “.

„ За доста от акцизите Българи няма право да понижава акцизната ставка. Понякога всякакви ограничения, които звучат доста добре, се оказва, че може да имат доста сериозна административна тежест. Рязката смяна постоянно включва административна тежест “, разяснява още Георги Ганев във връзка препоръчаната от държавното управление мярка за отстъпка от 25 стотинки на горивата.

Според него системата на ваучерите е по-лесен вид: „ Няма просто решение. За следващ път споделям, че когато страна тръгне да се бърка в крайните цени, в никакъв случай не е елементарно “.

Ганев изрази мнение, че мярката, която ще има максимален резултат е смяна на ставката на Данък добавена стойност, само че това ще бъде допустимо едвам от януари следващата година.

По тематиката с ограниченията, свързани с хляба разяснява: „ Изпаднахме в рационалното мъчение какво е самун. Баничката и кифлата не знаем дали спадат в категорията. Над какво в действителност надчисляваме нулевата ставка? Ключовото нещо в цялата история е еластичността на търсенето. По-бедните хора няма да усетят облекчението “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР