Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след

...
Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след
Коментари Харесай

България ще участва в постоянна група на НАТО

Това сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след формалното изпращане на фрегатата “Дръзки “ на интервенция на Алианса в Средиземно море, съобщи БНР.

По думите му, основаването на непрекъсната група на НАТО в Черноморския район е планувано и предстоящо.

„ В Черноморския район не се основават нови формирования, а ще бъде основана една непрекъсната група като тази в Балтийския район “, сподели контраадмирал Митко Петев. „ Не е нещо, което не е предстоящо, или някакъв резултат на спомагателна договореност “.

Не се чака увеличение на броя на военните кораби в Черно море, сподели още контраадмирал Петев:

„ Военни кораби има постоянно в Черно море. Допълнителните са си в границите на образуването на ученията с визити, само че това е напълно обикновено. Това е планувано, не е нищо изключително “.

Фрегатата „ Дръзки” от състава на Дивизион патрулни кораби на Военноморски сили ще се включи в интервенцията на НАТО „ Sea Guardian - 2017”, заяви пресцентърът на МО.

Военният обред по формалното изпращане на екипажа се организира в пункта за базиране Бургас. На него участваха командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, близки и родственици на екипажа на кораба.

В обръщението си към военнослужещите от състава на фрегатата контраадмирал Митко Петев пожела сполучливо и безаварийно осъществяване на задачата.

Водосвет за здраве и сполучливо корабоплаване на екипажа беше отслужен от отец Стилиян от църквата „ Св. Никола” – град Черноморец.

На Срещата на върха на НАТО, която се организира през юли 2016 година във Варшава, е взето решение антитерористичната интервенция „ Active Endeavour “ в Средиземно море да се трансформира в интервенция на НАТО за морска сигурност под името „ Sea Guardian “.

Задачите, изпълнявани в интервенцията, са свързани с поддържане на осведомителна информираност в Средиземно море, обезпечаване свободата на корабоплаването и осъществяване на възпиращи дейности по море във връзка с трафика на хора и разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване.

Участващите в интервенцията сили правят наблюдаване и надзор на корабоплаването, ескортиране, прекъсване и инспекция на отказали да се разпознават морски съдове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР