Руският президент Владимир Путин се опита да припомни добре познати

...
Руският президент Владимир Путин се опита да припомни добре познати
Коментари Харесай

ISW: Хибридната война на Русия продължава с въоръжаване враговете на Запада

Руският президент Владимир Путин се опита да напомни добре познати остарели закани за директна борба със Запада. Той съобщи, че Русия ще окаже военна помощ на неуточнени страни за удари против Запада. Заплахата има за цел да повлияе на вземането на решения от Запада по отношение на опцията Украйна да нанася удари по военни цели в Русия благодарение на предоставени от съдружниците ѝ оръжия, само че не заплашва с ескалация в Украйна или посредством директна борба. Това допуска, че Кремъл може да се приспособява към определените усещания на Запада по отношение на надеждността на такива съветски закани.

Путин съобщи по време на среща с ръководители на задгранични медии в коридорите на Петербургския интернационален стопански конгрес на 5 юни, че Русия може да стартира да доставя оръжия с огромен обхват на неопределени съперници на Запада като " съразмерен отговор ".

Съобщава се, че Русия дава на Северна Корея технология за балистични ракети в подмяна на артилерийски муниции на Русия, да вземем за пример.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Руските военноморски кораби ще дойдат на пристанището в Куба сред 12 и 17 юни, евентуално като част от по-големи старания против Съединени американски щати. Кубинското министерство на революционните въоръжени сили разгласи на 6 юни, че четири съветски кораба от Северния флот - фрегатата " Адмирал Горшков ", атомната подводница с крилати ракети " Казан ", нефтеният транспортен съд за попълване на запасите " Академик Пашин " и избавителният влекач " Николай Чикер " - ще създадат публично посещаване на пристанище Хавана от 12 до 17 юни.
 Русия възнамерява военноморски учения в Карибско море през лятото
Русия възнамерява военноморски учения в Карибско море през лятото

Корабите ще посетят пристанища в Куба и Венецуела

" Ройтерс " заяви, че почитан американски чиновник е декларирал, че съветските кораби може също да спрат във Венецуела на неуточнена дата през лятото на 2024 година

Руското министерство на защитата (МО) съобщи, че задачата на Русия е да обезпечи съветското военноморско наличие в " оперативно значими региони на далечната океанска зона ". Руските медии означават, че " Адмирал Горшков " носи хиперзвукови ракети " Циркон ", които Кремъл показва като способни да носят нуклеарна бойна глава. Кубинското министерство на революционните въоръжени сили " не съставлява опасност за района ".

ISW не може да ревизира това кубинско изказване. Такива визити на съветския флот в страни в западното полукълбо, които исторически са имали обтегнати връзки със Съединени американски щати, имат за цел да подчертаят мощните връзки на Русия и евентуално са част от акцията ѝ за надзор.

Путин по нехайство уточни на 5 юни, че съветските сили може би губят 20 000 военни месечно. Ако това е тъкмо, е равно или малко под броя на новия персонален състав, който съгласно известията Русия генерира на месец. Путин по нехайство допусна, че почти 5000 съветски военнослужещи са убити в борба в Украйна всеки месец, което в допълнение допуска, че почти 15 000 съветски военнослужещи са ранени в борба, като се одобри общоприетоо съответствие на ранени към убити жертви три към едно.

ISW не може да удостовери тези данни и очевидното непреднамерено самопризнание не служи като ясно изказване за съветските жертви в Украйна. Предположеният от Путин брой обаче съответствува ненапълно с украинските отчети за съветските жертви. Командващият украинските сухопътни сили генерал-лейтенант Александър Павлюк съобщи на 2 май, че съветските сили губят от към 25 000 до 30 000 убити и ранени чиновници на месец.

Франция: 150 000 съветски бойци са убити в Украйна

Москва не е разкрила информация за своите жертви

Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки заяви на 15 януари 2024 година, че Русия наема към 30 000 чиновници на месец.

Руслан Пухов, началник на основания в Москва Център за разбор на тактики и технологии и член на гражданския съвещателен съвет на съветското Министерство на защитата (МО), по сходен метод съобщи в средата на април 2024 година, че актуалните съветски старания за криптомобилизация генерират почти 30 000 нови чиновници всеки месец.

Съобщава се, че съветските публични лица са обезпокоени преди предстоящата съветска атака през лятото на 2024 година и не е ясно дали съветското Министерство на защитата (МО) е запазило равнището на към 30 000 души, което съгласно известията е имало през януари и април 2024 година

Павлюк съобщи при започване на май 2024 година, че съветските сили имат намерение да съберат още към 100 000 души за интервенции през юни и юли и още 300 000 души до края на 2024 година

Ограниченията за образование на партньорски водачи на изтребители F-16 основават спънки, които ще повлияят на Украйна дейно да употребява F-16 в бъдеще . Politico заяви, че Дания, Норвегия, Холандия и Белгия възнамеряват да изпратят над 60 самолета F-16 в Украйна през лятото на 2024 година

Politico заяви на 5 юни, че американски, европейски и украински чиновници и законодатели са декларирали, че оборудванията за образование на водачи на F-16 на Съединени американски щати, Дания и Румъния обаче могат да образоват единствено стеснен брой украински водачи. Politico заяви, че представителят на военновъздушните сили на Съединени американски щати Лоръл Фолс е декларирала, че Националната армия на Съединени американски щати възнамерява да образова 12 украински водачи до края на септември 2024 година Съобщава се, че датската подготвителна база образова осем украински водачи, само че съгласно известията тази база ще затвори през ноември 2024 година и се оповестява, че румънското оборудване за образование към момента не действа. Пълна ескадрила от 20 самолета изисква 40 водачи.
 Politico: Украинските водачи на F-16 приключиха образованието си в Съединени американски щати
Politico: Украинските водачи на F-16 приключиха образованието си в Съединени американски щати

Военните са трансферирани в Европа

Съобщава се, че някогашен чиновник на Министерството на защитата е декларирал, че в случай че актуалните ограничавания за образование продължат, Украйна ще има задоволително водачи за цялостна ескадрила единствено в края на 2025 година Украйна няма да може да употребява всички самолети, предоставени от Запада, допустимо най-ефективно, до момента в който нужният брой украински водачи завършат образование.

Избрани западни страни показаха, че на Украйна ще бъде позволено да употребява F-16 за удари в Русия, само че способността ѝ да оперира с F-16 покрай интернационалната граница зависи от способността на Украйна да унищожи средства за противовъздушна защита в Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 18 май, че Украйна се нуждае от към 120-130 усъвършенствани изтребители , с цел да реализира въздушен паритет с Русия, само че че най-голямото преимущество на Русия са наложените от Запада ограничавания, забраняващи на Украйна да употребява предоставени от Запада оръжия за удари по военни цели в Русия.
 Украйна е недоволна от темповете на образование на водачи за F-16
Украйна е недоволна от темповете на образование на водачи за F-16

Базите за образование на водачи имат лимитирани благоприятни условия

Украйна може да сложи условия авиацията да оперира във въздуха, с цел да поддържа украинските наземни интервенции , в случай че е в положение да унищожи в задоволителна степен средства за съветска противовъздушна защита в Русия, употребявайки западното въоръжение, има подготвени водачи и задоволителен брой самолети F-16.

Френските управляващи проверяват многочислени скорошни проруски интервенции за бойкот  на фона на продължаващата хибридна война против страните от НАТО за намаляване поддръжката за Украйна. Френските медии оповестиха на 5 и 6 юни, че и двойно украинско-руско поданство в хотел в покрайнините на Париж, откакто мъжът е получил пострадвания от изработката на експлозиви в хотелската си стая.

Френските управляващи считат, че мъжът се е сражавал с съветската войска две години на несигурно място (вероятно в Украйна) преди този случай.
 Във Франция задържаха чеченец за подготовка на атентат
Във Франция задържаха чеченец за подготовка на атентат

Мишена са били Олимпийските игри

NBC заяви, че източник от френската Национална антитерористична прокуратура е декларирал, че е " прекомерно рано за нас да кажем " дали случаят е обвързван с съветска саботажна акция, макар че френските и други европейски разследващи организации неотдавна предизвестиха за планувана увеличение на съветските диверсионни интервенции през идващите седмици.

Френският президент Володимир Зеленски на 7 юни в Париж, а " Ройтерс " заяви, че френски публични лица може да употребяват визитата, с цел да разгласят прехвърлянето на френски военни инструктори в Украйна.

Френските управляващи също проверяват евентуална интервенция на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) в неотдавнашни произшествия, които евентуално имат за цел да разпалят вътрешни безредици и съмнение към Макрон.

Руският следствен комитет разгласи ареста на френски жител на 6 юни след ареста във Франция при започване на юни. Руският следствен комитет разгласи и разгласява фрагменти от съветските управляващи, които задържат неизяснен френски жител по обвинявания в непредоставяне на нужната документи, изисквана от закона за законно избрани " задгранични сътрудници ". Руският следствен комитет твърди в отчета си, че френският жител също е прекарал " няколко години " в многократни пътувания до Русия, събирайки информация за съветската войска, която " може да бъде употребена против сигурността на съветската страна ", в случай че " непознати източници " получат тази информация, като всъщност упреква индивида в шпионаж, само че към момента не го упреква публично в закононарушения, свързани с шпионаж.
 Москва задържа французин, разузнавал съветската войска
Москва задържа французин, разузнавал съветската войска

Грозят го до пет години затвор

Украинските сили удариха и петролно хранилище в Белгородска област в нощта на 5 против 6 юни. Губернаторът на Ростовска област Василий Голубов призна, че пожарът е почнал в петролната рафинерия в Новошахтинск след нахлуване с дрон. Геолокирани фрагменти, оповестени на 6 юни, демонстрират пожар в петролната рафинерия в Новошахтинск в Ростовска област. Радио Свобода разгласява сателитни изображения на 6 юни, показващи, че украинският удар е блъснал обект за произвеждане на полутечен въглеводороден газ. Радио " Свобода " заяви, че нефтената рафинерия в Новошахтинск има потенциал от пет милиона тона годишно, а изтъкнат съветски блогър твърди, че оборудването е най-вече експортно насочено. Украинските сили преди този момент удариха петролната рафинерия в Новошахтинск през юни 2022 година и март 2023 година

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи на 6 юни, че в Староосколски Городской окръг. ISW не е забелязал образно удостоверение на докладвания украински удар по нефтеното хранилище в Староосколски регион.
 Талибаните приветстват желанието на Русия за доближаване
Талибаните приветстват желанието на Русия за доближаване

Все още Москва ги смята за терористична организация, само че евентуално скоро това ще се промени

Руски и талибански чиновници което демонстрира, че Русия евентуално скоро ще извади талибаните от листата като неразрешена организация в Русия. Изпълняващият длъжността министър на труда и обществените връзки на талибаните Абдул Умари даде изявление за ТАСС в Кремъл на Петербургския стопански конгрес (SPIEF) на 6 юни, в което изрази интерес към разширение на икономическите и енергийни връзки с Русия и съобщи, че талибаните чакат с неспокойствие решението на Русия да ги изключи от листата на неразрешените организации в Русия. "

Руският президент Владимир Путин изрази поддръжка за премахването на талибаните от листата на 28 май, преди визитата на талибанската делегация в Русия.

Руският секретар на Съвета за сигурност Сергей Шойгу съобщи на среща със секретарите на препоръките за сигурност на държавите-членки на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), че Русия е загрижена за обстановката в Афганистан и твърди, че там има " нови лагери за образование на бойци " и неуточнени терористи се придвижват от Сирия и Ирак към Афганистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР