Това изследване ни доближава до истинска литиево-йонна батерия с висока

...
Това изследване ни доближава до истинска литиево-йонна батерия с висока
Коментари Харесай

Пробив в областта на батериите обещава на електромобилите 1000 км пробег с едно зареждане

" Това проучване ни приближава до същинска литиево-йонна батерия с висока енергийна компактност ", споделят учените...

Емил Василев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 16:37 | 07.02.2024

Мошениците сигурно няма да харесат това изобретение в Android

ХардуерДаниел Десподов - 14:20 | 06.02.2024

Китай е създал революционно устройство за радиоелектронна битка

IT НовиниДаниел Десподов - 10:12 | 06.02.2024

Официално удостоверение! Експериментът за лазерен синтез доближи сериозен стадий в производството на сила

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Пробив в региона на литиево-йонните акумулатори, при който се употребяват дребни силициеви частици и гел-полимер може да докара до основаването на електрически автомобили, които могат да изминат към 1000 километра с едно зареждане, настояват учени.

Шофьорите непрекъснато оповестяват, че терзанието за пробега или страхът от това какъв брой дълго ще издържи батерията на автомобила е една от главните аргументи, които им пречат да преминат напълно към електрически транспортни средства. За да се опълчват на този боязън, проучвателен екипи от целия свят изследват нови структури на електроди. Целта е да се усилят опциите на батериите на електрическите автомобили.

Изследователите се пробват да употребяват силиций като електроден материал в литиево-йонните акумулатори за електрически автомобили заради високия му потенциал за предпазване на заряд.

Това обаче остава предизвикателство, защото силицият се уголемява повече от 3 пъти по време на зареждане и се свива до първичния си размер по време на разреждане. Това съществено нарушава успеваемостта и структурната целокупност на батериите. Проблемът с разширението на огромните силициеви частици може да стане ясно изразен по време на работата на батерията. Поставяйки ограничавания за потреблението му като електроден материал.

Южнокорейски учени са създали литиево-йонна батерия от „ последващо потомство “ с висока енергийна компактност. В нея са употребявани дребни силициеви частици и гел-полимерни електролити.

Геловият електролит в батерията е основен съставен елемент. Той улеснява придвижването на заредените частици сред позитивните и негативните полюси – анода и катода.

За разлика от всекидневно употребяваните течни електролити, гел електролитите са в твърдо или гелообразно положение с еластична полимерна конструкция. Тя има по-добра непоклатимост от течните си аналози. Изследователите са създали химически връзки сред гела и дребните силициеви частици, които разсейват вътрешното напрежение, породено от разширението на размера по време на работата на батерията.

„ Получената взаимосвързана система сподели изключителни свойства, изключително при намаляване на обемното уголемение, като в същото време обезпечава висока йонна проводимост. “

пишат учените

Въпреки, че новата „ стопански ефикасна “ система с гел електролит показва проводимост, сходна на тази на стандартните акумулатори, употребяващи течни електролити, съгласно проучването тя се отличава и с близо 40% усъвършенстване на енергийната компактност.

„ Използвахме микросилициев анод, само че все пак имаме постоянна батерия. Това проучване ни приближава до същинска литиево-йонна батерийна система с висока енергийна компактност. “

казва съавторът на проучването Сооджин Парк

Според откривателите резултатите акцентират капацитета на този нов способ за повишение на енергийната компактност в бъдещите акумулатори.

Те настояват, че проучването може да докара до гражданска война в системите за предпазване на сила и да помогне на електрическите автомобили. В всеобщият пробег е 700 километра с едно зареждане, като обещанието е да се стигне до 1000 километра.

Изследването на учените е оповестено в списание Nature.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР