Това е същността на депресията: Едно човешко същество може да

...
Това е същността на депресията: Едно човешко същество може да
Коментари Харесай

Какво не трябва никога да казвате на депресиран човек

„ Това е същността на депресията: Едно човешко създание може да оцелее съвсем във всичко, стига тя вижда края в далечината. Но депресията е толкоз подла и ежедневно се ускорява, че е невероятно да забележим края. Мъглата е като клетка без ключ " - Елизабет Върцел

Хората с меланхолия се усещат като в капан в личния си разум, като се двоумят сред възприятие на вцепенение и възприятие за безизходност. Тези усеща са освен това от горест или просто угнетеност. Те преследват мозъка на индивида, принуждавайки го да води война непрекъснато с мислите си.

Депресията може да стане изтощителна, в случай че не се лекува, и за жалост може да докара до самонараняване и самоубийство. Хората, които не схващат депресията, постоянно гледат на нея като на опрощение или опит за приемане на внимание. Ако не сте претърпели персонално меланхолия, може би неумишлено ще допринесете за стигмата, в случай че вярвате, че страдащите хора просто си я измислят и тя е единствено в главите им.

Според WebMD, наръчникът за диагностициране на психологични разстройства, демонстрира, че имате меланхолия, в случай че страдате от най-малко пет от тези признаци в продължение на най-малко две поредни седмици:

- " Потиснато въодушевление през по-голямата част от деня, изключително заран

- Умора или загуба на сила, съвсем всеки ден

- усеща на безполезност или виновност съвсем всеки ден

- Нарушена централизация, колебливост

- Безсъние (неспособност за спане) или хиперсомния (прекомерен сън) съвсем всеки ден

- Очевидно понижен интерес или наслаждение към съвсем всички действия, съвсем всеки ден

- повтарящи се мисли за гибел или самоубийство (не единствено боязън от смъртта)

- Усещане за безпокойствие или забавянена реакциите

- Значително намаляване или наддаване на тегло "

Депресията е нещо, което не би трябвало да се възприема лековато, а тези, които я нямат, би трябвало да се стремят да я схванат изцяло и да я изследват, преди да създадат нечувствителни мнения, които биха могли да провокират някого.

Ето какво не би трябвало да споделяме на някого с меланхолия:

КАКВО ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ИЗБЯГВА ПРИ СРЕЩА НА НЯКОЙ С ДЕПРЕСИЯ:

1.Мисля, че си просто печален.

На първо място, това изказване напълно отхвърля разстройството. Това кара страдащия да се усеща сякаш преувеличава и непрекъснатите усеща на празнина и потиснатост са единствено в мозъка му (което, несъмнено, не е вярно). Депресията е химически дисбаланс в мозъка, за някой, който е просто са печален, се допуска, че ще му мине и че това въобще не е толкоз съществено, колкото го изкарват.

Това единствено укрепва стигмата към психологичните болести и демонстрира жестоко недоумение на депресията. Докато хората с меланхолия могат да я преодолеят в някои случаи, доста от тях би трябвало да се борят с нея през целия си живот. Тъгата е краткотрайна, до момента в който депресията може да бъде непрекъсната.

2.Това е единствено в главата ти.

Да, нещо такова. Ако кажете това на някой с меланхолия, то най-малко си го направил отчасти вярно. Поради химичния дисбаланс, който предизвиква депресията, се основават признаци, които са доста действителни за страдащия. Това възприятие е в главата им, само че те не си го измислят. Хората мислят по този начин единствено, тъй като не виждат вътре в мозъка на индивида, а виждат единствено това, което е на повърхността.

Това психологично разстройство обаче е доста действително и казвайки, на човек в меланхолия, че търси внимание, или пък, че хората ще изпитват страдание към него, е голяма засегнатост за някой, който минава през доста същински умствени контузии.

3.Опитайте се да бъдете положителни.

Да, надали на никой с меланхолия му е хрумвала тази концепция! Това е като пестник в лицето на депресирания. Никой с меланхолия не желае да се усеща така; те просто го усещат и би трябвало да се оправят с това всекидневно. Разбира се, те биха могли да опитат техники за положително мислене, терапия, медитация и така нататък, и към момента страдат от меланхолия. Не съществува повсеместен метод към лекуването на депресията и няма гаранция, че някое от горепосочените средства ще работи. Трябва обаче да разберете, че тези, които страдат от меланхолия, евентуално са се опитвали да " бъдат позитивни " всеки ден. Това изказване допуска, че в случай че положат малко повече старания, ще се почувстват по-добре, а това просто не е правилно.

Това са единствено няколко изказвания, които би трябвало да избягвате да казвате на някого с меланхолия. Даването на доброжелателен съвет е добре; обаче, не забравяйте да отделите време, с цел да изслушате и да разберете през какво минава някой, преди да изплюете шаблонните отговори.

Депресията е комплицирано разстройство и може да изисква терапия, лекарства или различни лекувания.Ако някой желае вашите препоръки, той ще ги желае не един път, тъй че може би просто има потребност някой да го изслуша. Бъдете там за някой, измъчен от меланхолия, вместо да го отхвърляте като неочакван припадък на тъга; може да сте единственият човек, който има отсреща./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР