Русия е предприела масирано въздушно нападение срещу цели от енергийната

...
Русия е предприела масирано въздушно нападение срещу цели от енергийната
Коментари Харесай

Русия е поразила цели от енергийната инфраструктура на Украйна

Русия е подхванала масирано въздушно нахлуване против цели от енергийната инфраструктура на Украйна. Според управляващите в страната са били развалени няколко обекта. Цели на нападенията са били уреди за произвеждане и транспорт на електрическа енергия в Полтавска, Кирово-градска, Запорожка, Лвовска, Ивано-Франковска и Виницка област. Според специалисти последните набези могат да провокират недостиг в енергийната система, който може да докара до спиране на електрозахранването на потребителите в страната. При нападението са били развалени водноелектрически и топлоелектрически централи, оповестиха от Укрэнерго. Атаки е имало и против столицата Киев. Съобщава се обаче, че всички ракети, ориентирани към града, са били унищожени. Според началника на военната администрация в столицата Сергей Попко, вследствие на нападенията няма огромни вреди. Според публични данни минимум 6 души са потърпевши. От своя страна президентът Володимир Зеленски още веднъж прикани за по-бързи доставки на оръжия.
Всяко закъснение в този момент - с оръжия, муниции или с попълване на нашите бригади - ще коства прекомерно скъпо на всички тези по света, които търсят действителна отбрана от Русия. И аз благодаря на всяка наша бойна бригада - на всички, които се борят на фронтовата линия - и го вършат дейно и самоуверено, без да отстъпват позициите си.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Междувременно Русия предизвести Франция, че в случай че президентът Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, то страната ще бъде обсъждани като законна цел от военните на Москва. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Кремъл към този момент следи възходящ брой френски жители измежду починалите във войната в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР