Това е новата Pagany Huayra R Evo, което ще рече:

...
Това е новата Pagany Huayra R Evo, което ще рече:
Коментари Харесай

Pagani Huayra R Evo е новата играчка за милионерите

Това е новата Pagany Huayra R Evo, което ще рече: още по-дръзка и нападателна версия и на без това лудия пистов автомобил.

Huayra R Evo идва с няколко значими промени по отношение на общоприетата Huayra R. Първо са образните промени. R Evo е с удължена база и „ дълга опашка “, която Pagani назовава Codalunga. Има и голям спойлер, който е обвързван и с „ перка на акула “ – аеродинамичен детайл по гърба на автомобила.

В средата на покрива има въздуховод, който е продължен и по-голям по отношение на предходния модел. А панелите над главите на двамата пасажери могат да се махат, с цел да усетят мощта на R Evo навън.

Двигателят още веднъж е V12, само че е модифициран много и е създаден с HWA. Той е 6-литров с две турбини и развива 888 к.с. Освен това може да се „ развърта “ до 8750 об/мин.

Има и доста аеродинамични детайли и похвати, които да обезпечат оптималната скорост и непоклатимост на пистата. Сред тях са нов челен сплитер, усъвършенстван дифузер и други Pagani споделя, че аеродинамиката покачва сцеплението с 45% по отношение на общоприетата кола. Дори и махането на панелите над пасажерите в действителност усилва сцеплението с още 5%. Седалките са спортни, издръжливи на пожар, само че се надяваме тъкмо тази им функционалност да не бъде подлагана на проби.

Huayra R Evo има и усъвършенствано окачване, като идва и с карбон-керамични спирачки и нови гуми сликове Pirelli P Zero, модифицирани особено за този модел. Те ще се оферират във версии за изсъхнало и мокро време.

Това е кола за писта. Тя не е легална за пътищата. От нея ще има 30 броя, като към този момент Pagani не споделя нито цената, нито дали са продадени. И в двата случая, който би трябвало да знае това, към този момент го знае…

Още любопитни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР