„Това е най-важната задача - българите да бъдат убедени, че

...
„Това е най-важната задача - българите да бъдат убедени, че
Коментари Харесай

Радев: Със служебния кабинет държавността се връща в държавата


„ Това е най-важната задача - българите да бъдат уверени, че има подсилване на тази държавност, връщане на нормалността. Разбира се, два месеца са прекомерно дребен интервал, с цел да се създадат някакви основни неща. Но аз съм уверен, че хората, които са в този кабинет, ще създадат всичко допустимо българите да го усетят “, съобщи президентът, представен от „ Фокус “.

На въпрос за уволненията в държавната администрация, Радев отговори: „ Аз да ви - попитам спомняте ли си къде бяха медиите, когато ръководството на Борисов реализира разгром на цялата администрация, на службите за сигурност? Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Тогава трябваше да задаваме тези въпроси “.

„ Мисля, че е време да освободим България от чувството, че има хора - незаменими, на които властта по право им принадлежи. Това са рутинни процедури. Сменят се хора на управнически равнища “, акцентира още президентът.

Той бе безапелационен, че всички случаи, в които бъдат открити на нарушавания на закона, би трябвало да бъдат и показани, и пресечени.

„ Първо би трябвало да уточним понятието проверка. Ревизия е законовоустановена процедура с ясна методология. За два месеца е безусловно наивно да си мислим, че може да се направи проверка за 10 години ръководство. Както заявих и при представянето на новия кабинет, той е задължен там, където може да даде светлина за метода, по който се ръководи в България. Разбира се, всички случаи, в които бъдат открити на нарушавания на закона, би трябвало да бъдат и показани, и пресечени “, акцентира Румен Радев.

„ Внезапният напор на господин Ананиев да се впише като воин, който с тялото си бранеше шефовете на организацията от уволняване, е повече от драматичен “, разяснява Радев изказванията на Ананиев за напън от страна на президента.

„ Всеки монумент е очевидец на своето време. Аз съм срещу премахването на монументи “, бе отговорът на президента на предлагането за унищожаване на паметника на Съветската войска.

Човек би трябвало да пристигна тук, на място като село Руня, с цел да усети силата на думите на именития съветски учен Дмитрий Лихачов, че „ България е страна на духа “, сподели президентът при откриването на паметника на починалите поданици от село Руня във войните на България, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава уточни, че монументът е възвишен поради това, че жителите на селото със лични сили са го съградили като знак на голяма благодарност към нашите предшественици.

„ Преди 100 години те оставиха семейство, парцел и живота си, с цел да тръгнат на война в името на днешните генерации “, съобщи президентът Радев и добави, че сме в дълг на тези герои. По думите му, признателността към предците ни е мерило за нашите връзки през днешния ден и към татковина, и към семейство, и към бъдещето на идните генерации. „ И каква по-голяма благодарност за саможертвата на тези българи от това тяхното име да не бъде забравено “, уточни президентът. Той изрази благодарност и към напъните на жителите на Руня да възстановят читалището в селото и приветства тяхната „ единодушие, взаимност, религия и оптимизъм “.

„ С всичко това вие давате религия на България, че можем да се оправим с двете огромни рецесии – моралната и демографската. Давате ни религия, че можем да пречупим отрицателните трендове и хората да се връщат в дребните обитаеми места “, съобщи Румен Радев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР