Това е най-дългоочакваната Олимпиада, естествено, вълнуват се както момичетата, така

...
Това е най-дългоочакваната Олимпиада, естествено, вълнуват се както момичетата, така
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Момичетата са подготвени за големите очаквания към тях, ще ги оправдаят

„ Това е най-дългоочакваната Олимпиада, естествено, вълнуват се както девойките, по този начин и всички спортисти и ръководители от делегацията, които преди малко бяхме признати от президента. С неспокойствие и неспокойствие чакаме Олимпийските игри. Те се готови, че упованията към тях са огромни. Вярвам, че ще ги оправдаят, дай Боже да са живи и здрави и всичко да е наред “, показа старши треньорът на отбор (жени) Весела Димитрова. Националния тим по художествена гимнастика беше чат от делегацията, която участва на формалната гала в Гербовата зала на президентството, на която президента Румен Радев връчи националния байрак на президента на БОК Стефка Костадинова.


„ Абсолютно подготвени и здрави са девойките, отиваме като последна инспекция в Минск и ни остават още броени дни, лагер в Япония и дълго чакания старт. Тне за първи път ще вземат участие на олимпийски игри. Вълнението при тях е огромно. Подготвили сме ги за всичко, което ги чака. На 21 юли отпътуваме за Мураяма – града хазаин, който ни приема в последните четири години. Там ще създадем двуседмичен лагер. На 1 август влизаме в олимпийското село и по-късно предстоят надпреварите ни ", съобщи още Весела Димитрова, която показа и усещанията си от извършената неотдавна селекция за попълване на състава след Игрите в Токио.



„ Не беше изненадваща за мен, че имаше на 60 кандидатки за националния тим. Селектирахме девойките до едно равнище девойките, които биха могли да се включат. След това ще има още селекции и асортимент. Много стимулирани, млади девойките изявиха предпочитание да играят в ансамбъла, което ни радва. Рейчъл Стоянов е чудесна гимнастичка. Има късмет да се пребори за първата петица. И в идващият олимпийски цикъл ще заложа на два ансамбъла. Целта ми е още по-силен втори състав. Момичетата в него освен би трябвало да заместват гимнастичките от първия тим, само че би трябвало да са безусловно конкурентни “, приключи Весела Димитрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР