Това е казала заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана

...
Това е казала заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана
Коментари Харесай

Предлагат схемата de minimis на животновъдите

Това е споделила заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на "Фермер Експо Раковски 2017 ", заяви пресцентърът на министерството.

Право на подкрепяне имат аграрни стопани, регистрирани по Наредба 3, които отглеждат млечни и месодайни крави, биволици, овце-майки и кози-майки.

"Родните фермери са потвърдили уменията си и заемат значимо място в икономическия бранш. Показателно в това отношение е, че българското кисело мляко, сирене и кашкавал, както и месни артикули са се утвърдили измежду водещите посоки в нашето производството ", споделила още Василева.

Тя е подчертала, че една от задачите на министерството е повишение качеството на храните, които употребяват българските консуматори. Приоритет е насърчаването на родното произвеждане и съхраняването на обичайния усет.

"Убедена съм, че положителният разговор ще продължи и ще отстояваме дружно ползите на българското произвеждане, с цел да му осигурим положително и надеждно развиване ", споделила още Василева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР