Това е истинската история на човек, който с малко човешка

...
Това е истинската история на човек, който с малко човешка
Коментари Харесай

Този мъж спасил от самоубийство 400 души, като им задал един прост въпрос

Това е същинската история на човек, който с малко човешка топлота и добра дума е избавил през живота си над 400 души от самоубийство.

Първото усещане, когато видите носа Гап в Нов Южен Уелс (Австралия) е, че това е идиличен пейзаж в лоното на природата. Но знаем, че първото усещане е лъжливо.

Мястото е известно като терен за самоубийства. За благополучие на доста хора, които са решили да посегнат на живота си, от другата страна на улицата живее необикновен мъж на име Доналд Ричи.

В продължение на половин век той избавил доста десетки животи, за което даже получи прякора „ Австралийският ангел-пазител “. Общо той е избавил повече от 400 души от ужасното действие. Дон обаче няма специфични умения и в никакъв случай не се е обръщал за помощ към полицията.

Какво прави той, с цел да накара хората да трансформират мнението си?

Нищо свръхестествено – единствено им се усмихва топло и ги кани в дома си. „ Искаш ли да влезеш за чаша чай? “ споделя той на хората, които толкоз се нуждаят от поддръжка.

И макар че е невероятно да се спасят всички, старецът поставя всички старания, с цел да подсигурява, че ще има допустимо минимум мъртви. Трейси, дъщерята на Даяна Гедин, е един от хората, които Дон избавил. Ето какво споделя майка й:

„ Той е просто ангел! Повечето хора не биха създали нищо, биха обърнали тил и просто биха си тръгнали. А той имаше смелостта, мъдростта и топлината да избави моето момиче от най-лошото. Щастие е, че живее на тази Земя! “

Дон Ричи е воин във всеки смисъл на думата, заслужен да бъде прочут на хората!

Доналд е прочут и почитан в цяла Австралия. Като самопризнание за заслугите му пред обществото му връчили премията «Medal of the Order of Australia ” и “Local Hero Award».

Той умрял на 13 май 2012 година на възраст от 86 години. Доналд Ричи оставил за себе си добър спомен и избавените от него хора са му признателни всеки божи ден, че ги е оставил живи.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР