Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което

...
Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което
Коментари Харесай

Kриминалистът Иван Савов: Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно

Това е едно типично поръчково ликвидиране, осъществено от експерти, което е заплатено сносно. Можем да кажем в жанр Агата Кристи " ликвидиране за милиони ".

Така криминалистът Иван Савов  разяснява убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка предходната седмица.

Според Савов Къро е " изтъкнат представител на ъндърграунда от 90-те години " и един от дребното оживели.

" Човек с такава дълга биография няма по какъв начин да не засегне нечии ползи - или негов някогашен сътрудник, или някой, който се усеща заплашен от това да му бъде лишен бизнеса ", сподели криминалистът.

Той не изключи опцията убийството да е обвързвано с бизнес, който няма нищо общо с България, като да вземем за пример бизнесът с диаманти в Африка.

" Струва ми се невероятно физическите реализатори на убийството да бъдат открити. За поръчителите не е толкоз невероятно, само че там би трябвало да се работи много съществено и би трябвало да има съдействие ", изясни Савов.

Той сподели още, че би трябвало да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от следствието, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да " дърпа конците в България ".

" Не мисля, че ще забележим отговор в съответния случай, тъй като времената на вендетите сред другите групировки допускаха мощни страни. Не считам, че Къро е поддържал някаква мощна мрежа, която да отмъсти за него ", акцентира Савов.

Това, че децата на Къро са останали живи, не е инцидентно, уверен е криминалистът.

" Килърите нормално изследват авансово навиците на задачата си. При тях има предписание на децата да не се протяга ръка. В случая те са изчакали децата да отидат на учебно заведение ", стимулира се Иван Савов пред Bulgaria on air.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР