Това е един филм за романтична сватба в Италия –

...
Това е един филм за романтична сватба в Италия –
Коментари Харесай

Love is All You Need/Трябва ти единствено любов

Това е един филм за сантиментална женитба в Италия – картините на китни селца, лимонови градини и алени залези са прелестни! Това е и филм за една жена, която се бори с рака, носи перука и голям, противен белег през гърдите си. Някъде в амалгамата от тези две истории, режисьорката Сюзане Биер построява кино лентата си – покъртителен, малко печален, елементарен и хубав.
  Ида е болна от рак, само че към този момент в края на лечението си и чака окончателните резултати от тестванията. Децата й са към този момент огромни и надалеч, тъй че тя се бори с проблемите си сама. Всъщност „ бори “ е в тази ситуация неточна дума, Ида е от тези лъчезарни и спокойни хора, пред които като че ли и заболяванията отстъпват – тя е тиха, блага и твърда в решенията си – такава, каквато всяка от нас би желала да бъде, само че рядко съумява, изключително в сходни условия. Дъщеря й се омъжва в Италия и за Ида това е превъзходен мотив да пътува и да преживее нещо хубаво. И тук се появява той – бащата на младоженеца, вдовец – Пиърс Броснан. Честно си признавам, че се изкушавах цялата ми критика за кино лентата да се състои от изречението „ Романтичен филм със страхотния Пиърс Броснан, да се гледа наложително! “. Но и по този начин стана ясно – Пиърс Броснан е в своята коронна роля на видимо нахален, доста богат и мистериозен отшелник, с лека полу-усмивка и побелели слепоочия, сини ризи и страхотни придвижвания на дансинга. Впрочем, не си мислете, че към този момент ви е ясно какво се случва – в този филм нищо не е каквото наподобява на пръв взор.
  Сюзане Биер е евентуално най-успешната датска режисьорка, нейният филм  " В един по-добър свят "  спечели Оскар предходната година. Гледала съм още два нейни кино лентата и бях в действителност озадачена по какъв начин създател като нея, с толкоз съществени драми зад тила си, ще направи занимателен любовен филм. Справила се е чудесно, вплитайки в историята задоволително прозаичност, с цел да не е захаросана и задоволително романтика, с цел да ни трогне. Чудесен филм – може да го гледате на идния София филм фест.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР