Това е битов трик от поколения - поръсването на малко

...
Това е битов трик от поколения - поръсването на малко
Коментари Харесай

Как содата абсорбира миризми

Това е битов трик от генерации - поръсването на малко сода за самун върху всичко, от кошчето за боклуци до хладилника, може да понижи неприятните миризми. И до момента в който този трик нормално работи, сигурно не знаете за какво е толкоз ефикасен.
Науката зад содата
 Най-лесните трикове за разчистване със сода за самун (ВИДЕО) Най-лесните трикове за разчистване със сода за самун (ВИДЕО)
Не е нужно да харчите цяло положение за почистващи артикули. Всъщност множеството неща, от които се нуждаете, към този момент ще са в кухненския ви...
Успешното асимилиране на миризмите има най-вече общо с химията. Повечето миризми имат киселинен темперамент и содата бикарбонат е превъзходен неутрализатор на рН. Най-просто казано, химикалите в содата за самун са идеални за обезвреждане на киселините, които предизвикват неприятни миризми.

Как да я употребявате?
За най-хубави резултати разнесете сода за самун на тъничък пласт върху разнообразни повърхности. Но фактът, че в действителност би трябвало да се популяризира добре, с цел да си свърши работата, значи, че е по-малко ефикасна в хладилника. Там тя има минимално влияние върху миризмите, въпреки че отново работи, изключително при „ тежки ” случаи. Интересното е, че използването на сода бикарбонат като дезодорант не стопира във вашия дом. Много малко хора знаят, че тя в действителност прави един от най-ефикасните и евтини дезодоранти за миришещи обувки.
 5 изгоди за здравето от сода бикарбонат 5 изгоди за здравето от сода бикарбонат
Вероятно употребявате сода бикарбонат в кухнята и може би даже я включвате в почистването на къщата. Но знаете ли за здравословните изгоди...
Имайте поради, че когато употребявате сода за самун като редуктор на миризмите, молекулите във въздуха реагират, което значи, че не може да я употребявате в храната си. Дори да ви я свършила готварската сода в шкафа, не се изкушавайте да си вземете една щипка от хладилника, да речем, тъй като има риск шоколадовият ви кекс да има мирис на кисели краставички.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР