Това, че се позволи да се правят абитуриентски балове, да

...
Това, че се позволи да се правят абитуриентски балове, да
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Младите се юрнаха сякаш са безсмъртни, това не е така


Това, че се разреши да се вършат абитуриентски балове, да се върви по нощни заведения, които са множеството на закрито в София, питейни заведения, заведенията за хранене, където виждаме, че възрастните не смеят да вървят. Нормално е младите да се разболеят повече, тъй като не съблюдават ограниченията, възрастните хора, а и тези с хронични проблеми – те са извънредно наясно и не разрешават младите да се приближават до тях – носят маски, дезинфекцират се, съблюдават отдалеченост. Но младите, които се юрнаха по цялата страна, те от самото начало считат, че са по-недосегаеми, че на тях ще им мине елементарно, като един грип, хрема, само че това не е в действителност по този начин, тъй като доста младежи за жалост карат тежко вируса. Коментарът е на шефът на “Пирогов” Асен Балтов. Пред Българска национална телевизия той посочи, че младият и здрав, квалифициран организъм, при едни физически натоварвания, доста елементарно и бързо вирусът попада в белите дробове.

При вървене на сауна, когато си на дискотека, танцуваш, тогава дишаш доста повече от въздуха, който издишат хората към теб. Виждате какво се случи във Велико Търново с абитуриентските балове. Един басейн навън и със слънчева светлина, на никого не е непотребна. Сауната не е целесъобразна, акцентира още шефът на „ Пирогов “.

Балтов разяснява още, че министър председателят Борисов е прав в нежеланието си да постанова по-строги ограничения за ограничение на хората в изискванията на рецесия с COVID-19.

Едно европейско изследване сподели, че хората не имат вяра, че коронавирусът е толкоз инфектиран и не са склонни да съблюдават ограниченията. За нас този % е 40, по какъв начин смятате: Би ли имало резултат, в случай че в този момент се създадат някакви нови ограничения и никой не желае да ги съблюдава?, попита шефът на “Пирогов”.

И той, както доста здравни специалисти у нас, чака повишение на случаите през есента.

По-лошият сюжет ние го чакаме през есента, и апелът ни е да се съблюдават ограниченията. Продължаваме да се зареждаме с всичко належащо, най-малко в “Пирогов, изясни още той.

Според Асен Балтов проби за ковид, при постъпване в болница за лекуване, би трябвало да се вършат на пациентите.

Дневно в “Пирогов” се вършат по към 150 PCR теста, като цената е доста по-ниска и излиза по към 15 лв.. Те не са заплащат от пациентите, само че придружителите заплащат – никой не ги кара принудително, само че в случай че не се тестват, не можем да ги допуснем, тъй като те непрекъснато влизат и излизат от средата на лечебното заведение. Свижданията към момента са неразрешени, добави професорът.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР