Това беше задачката на тази сглобка. През първите девет месеца,

...
Това беше задачката на тази сглобка. През първите девет месеца,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не сме Продължаваме управлението. Няма да подпише...

„ Това беше задачката на тази сглобка. През първите девет месеца, и тук би трябвало да поздравя сътрудниците от ГЕРБ, направихме положителни неща. В идващите девет месеца промените би трябвало действително да се случат – не на думи, не на хартия, а действително институциите да проработят за хората. Ето за какво сглобката би трябвало да си довърши вторите девет месеца от работата. Ако от ГЕРБ в действителност са подготвени на това и да забележим, че тези регулатори работят, че имаме правосъдна система – тогава, след тези девет месеца, можем да приказваме за съдружно съглашение. Дотогава не можем да приказваме за съдружни съглашения, тъй като нито хората, нито ние сме уверени, че тези промени ще се случат до дъно. Ние не сме " Продължаваме ръководството ". Ние сме " Продължаваме промяната ", добави Петков.

Бившият министър председател уточни, че от ПП-ДБ ще прегледат оферти от ГЕРБ документ за коалиция, само че още веднъж повтори, че в такава няма да влязат, до момента в който не видят, че промените са се осъществили.

 

Това значи да имаме работещ Висш съдебен съвет, да имаме основен прокурор, на който хората му имат доверие. Ние не желаеме 50:50 в регулаторите, желаеме 100% самостоятелни регулатори, т.е. да няма нито едно политическо предопределение. Вярвам, че в ГЕРБ има предпочитание да се случат тези неща, добави още Кирил Петков.

 

На въпрос за министрите след премиерската ротация Кирил Петков обясни, че няма да бъдат обсъждани никакви имена, до момента в който не се убедят, че от ГЕРБ са подготвени „ да създадат крачката напред за действителна промяна “.

 

За желаната оставка на Тодор Тагарев съпредседателят на Политическа партия сподели, че евроатлантическите сътрудници на България доста харесват сегашния ни министър на защитата, включително и украинците.

 

„ Ако забележим, че в документа, който те ни оферират, разказват ясно по какъв начин тези регулатори ще бъдат заменени по метод, по който всички ще сме сигурни, че те ще бъдат самостоятелни, това към този момент би било огромна стъпка напред “, разясни Петков.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР