Това беше последният уикенд без глоби по заведенията, ако нямаш

...
Това беше последният уикенд без глоби по заведенията, ако нямаш
Коментари Харесай

Засилени проверки за зелени сертификати от утре

Това беше последният уикенд без санкции по заведенията, в случай че нямаш зелен документ. Обещанието на здравните служби е от на следващия ден да стартират засилени инспекции и санкции.

За да отговорят на новите условия притежатели на заведения в Пловдив към този момент разкриват пунктове за бързи проби.

Тази вечер за последно клиентите в заведенията могат да го посетят без да бъдат санкционирани, в случай че не разполагат със " Зелен документ ". От на следващия ден контролът се стяга и екипи на Регионалните здравни инспекции, взаимно със чиновници на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, само че към този момент няма да вършат единствено наставления, а ще глобяват при липса на документ.

Служителите на общинските инспекторати също ще сформират актове. Глобата е от 300 до 1000 лева за физическо лице, а търговецът може да бъде осъден от 1000 до 3000лв.

Всички проверяващи към този момент имат на телефоните си направеното от Информационно обслужване приложение Covid Check BG, което разчита QR-кода на документите за поставена ваксина, за преболедували, както и за направени проби. Отделно заведенията и обектите на закрито, за които важи условието за " зелен документ ", също би трябвало да основат организация за инспекцията му. Хора от личния състав също с телефоните си ще би трябвало да реализират примитивен надзор и да не позволяват вътре клиенти без документ.

Остава към момента открит въпросът по какъв начин цивилните лица от личния състав ще могат да изискват и персонални карти, с цел да ревизират дали документът е фактически публикуван на проверявания клиент.

По тематиката работи екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР