Това беше организирано мероприятие. В момента, в който се появи

...
Това беше организирано мероприятие. В момента, в който се появи
Коментари Харесай

Енергиен експерт за паниката на бензиностанциите: Организирано мероприятие


Това беше проведено мероприятие. В момента, в който се появи тази суматоха, погледнах цената на петрола. Нямаше никакви терзания в сходна посока, че се случва нещо изключително. Ако смятате, че Делян Добрев е от младежката организация, окей. Беше селекциониран тъкмо моментът. Предстои неработен ден. Тоест да не се реагира незабавно. Нещата станаха късно вечерта. Освен младежката организация на ГЕРБ, има и други участници. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в изявление за предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

" Длъжни сме да имаме гориво за 90 дни напред, по отношение на европейска инструкция. Има ресурси от гориво “, безапелационен бе той.

" Смяната на съветския петрол не може да е с какъвто и да е. Той би трябвало да е непосредствен по параметри. Такива места са Иран, Саудитска Арабия и Либия. Само с тях може “, сподели още Начев.

По думите му, в случай че се стигне до такава степен, цените ще са по-високи. 

" Ако съветският газ прекъсне, можем до 50-60% да компенсираме с други снабдители. Надявам се, че разсъдъкът при руснаците ще надделее. 60% от Брутният вътрешен продукт на Русия идва от петрол и газ. Няма по какъв начин да посегнат на себе си. Те са непредвидими. Това е един болен човек, който не знаем какво ще направи, когато се разсъни на следващия ден ", сподели още той.

Според Начев „ Северен поток 2 “ не е необходим на Европа, а на Русия и „ Газпром “. Тох предвижда тежки дни за България. 

Енергийният специалист Антон Иванов разяснява случилото се в Запорожката АЕЦ: „ Нямам подозрение, че на самата площадка се демонстрират старания за гарантиране на сигурността. Защитите са доста положителни. Съвсем на модерно равнище. Предприетите дейности от оперативния личен състав са съответни. Само един блок работи на 60%. Другите блокове са разхладени, мощността им е понижена или са изключени от системата. Вероятността за повреда освен това положение е минимизирана. Не можем да приказваме за тежки събития като тези във Фукушима. Активността на Международната атомна организация също беше съответна. Веднага беше предоставена информация. Има доза утешение, че нещата са под надзор “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР