Депутатите с нов опит днес от 10 часа за избор

...
Депутатите с нов опит днес от 10 часа за избор
Коментари Харесай

Втори опит за избор на председател на парламента

Депутатите с нов опит през днешния ден от 10 часа за избор на ръководител на Народното събрание. Кандидатите са Рая Назарян от ГЕРБ-СДС и  Петър Петров от „ Възраждане “.

Първоначално бяха номинирани четирима претенденти, само че на балотаж отидоха двама.

Кандидатът на ГЕРБ Рая Назарян получи най-вече гласове: 115, подкрепена от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. След нея беше Петър Петров с 41 гласа от депутатите от партията му и трима от Има Такъв Народ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в случай че Рая Назарян не стане ръководител на Народното събрание, страната отива на последващи, следващи, предварителни парламентарни избори. Самият той прикани за необятна коалиция и кабинет, подсилен от допустимо повече политически партии. И съобщи, че няма да отдръпна кандидатурата ѝ, тъй като въпросът е „ кардинален “.

Политическа партия – Демократична България за следващ път припомниха, че няма да поддържат държавно управление на Борисов, а водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че въобще няма да поддържа държавно управление с първия или втория мандат и настоя президентът Радев да му даде третия мандат, когато му пристигна времето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР