Това беше най-трудната за изборната администрация година в последните 30

...
Това беше най-трудната за изборната администрация година в последните 30
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Това беше най-трудната изборна година за последните 30

Това беше най-трудната за изборната администрация година в последните 30 години, такова стълпотворение на избори не е имало. Това сподели в изявление пред Цветозар Томов, заместник-председател и представител на Централната изборна комисия.

Всички извършени избори отразиха волята на гласоподавателите, счита Томов.

" Съвършено ясни са два резултата - с позитивен и негативен знак, които би следвало да имаме поради отсега нататък: с машинното гласоподаване на процедура се унищожават недействителните вотове и значително се лимитират изборните измами и противозаконни изборни практики. Отрицателният знак е, че неналичието на задоволително опит се отрази на изборната интензивност, която беше рекордно ниска тази година и ставаше все по-ниска от избори на избори. "

Той дефинира като " много тежки " логистичните проблеми, свързани с машинното гласоподаване.

Промяната в изборната технология сътвори психически усложнения за част от гласоподавателите да отидат да гласоподават, само че не това е главната причина. Повлияха както умората и нестабилната политическа обстановка, по този начин и пандемията, посочи Цветозар Томов.

Хората гласоподаваха с половин глас за своя политически избор, склонността да го трансформират за къс период от време приказва за това, означи още той.

Относно ЦИК и квотния принцип на сформирането ѝ Цветозар Томов разяснява, че не е добре партийни и политически пристрастености да въздействат върху решенията на комисията, само че такива решения е имало и в тази акция.

Според него би трябвало да се отстранен партийните квоти и да имаме изборна администрация, която да не е предавана от участниците в политическия развой, само че това е още по-важно на ниво РИК и СИК.

Цялото изявление четете
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР