Това беше историческо събитие не само в историята на БНР,

...
Това беше историческо събитие не само в историята на БНР,
Коментари Харесай

Вяра Ангелова: Книгата "Кой спря БНР?" очаква още отговори по казуса



„ Това беше историческо събитие освен в историята на БНР, само че и изобщо в българската публицистика , това е невиждан случай и още, взехме решение, че това би трябвало да бъде събрано като документална основа за поколенията “.

Това сподели пред БНР доцент Вяра Ангелова от Факултета по публицистика за книгата " Кой спря БНР? ", на която тя е съставител. Книгата е във връзка на 13-и септември и опита за премахване от ефир на журналиста Силвия Великова.

В рамките на обществен семинар на катедра „ Радио и телевизия " на Факултета по публицистика и всеобщи връзки към СУ " Св. Климент Охридски " ще бъде показан сборникът „ Кой спря БНР? "

Сборникът съдържа документални и медийни свидетелства към най-мистериозния епизод от историята на Българското национално радио – прекъсването на излъчването на стратегия „ Хоризонт “ и съпровождащите го събития.

„ Книгата задава въпроса – " Кой спря БНР? ", само че не дава отговора “, уточни още Вяра Ангелова:

„ Не знаем още дали сянката в книгата е единствено една. Усещането е за една, само че с какъв брой глави е чудовището, не мога да кажа ….Затова в сборника не сложихме аналитични текстове. Защото година и половина по-късно нямаме излаз от обстановката и към момента знаем за какво това се случи и кой го направи и ми стори рисково да го проучваме. “
Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР