Тотнъм спечели във Висшата лига за първи път от повече

...
Тотнъм спечели във Висшата лига за първи път от повече
Коментари Харесай

"Тотнъм" показа признаци на излизане от кризата след категоричен успех над "Стоук сити"

Тотнъм " завоюва във Висшата лига за първи път от повече от месец и постави завършек на серия от четири несполучливи срещи. " Шпорите " се оправиха със " Стоук сити ", побеждавайки с 5:1. Това се оказа и най-категоричната победа за отбора на Маурисио Почетино от началото на сезона.

За разлика от предходните дуели " Тотнъм " игра с въодушевление и много експанзия и през цялото време не остави подозрение, че желае да господства. Въпреки, че Почетино имаше много кадрови проблеми, това не се отрази на състава му.

Резултатът беше открит в 21-ата минута, когато Райън Шоукрос си означи автогол. Хари Кейн опита да стреля, само че топката се отклони в капитана на " грънчарите " и влетя в личната му мрежа. За централният защитник това е шести автогол в кариерата му. В историята на Висшата лига единствено трима имат повече от него – Ричард Дън (10), Джейми Карагър и Мартин Шкъртел (по седем).

След почивката " Тотнъм " продължи да господства и реши всичко в границите на малко повече от минута. В 53-ата Деле Али откри Хюн-Мин Сон и той без проблем преодоля вратаря – 2:0. Точно 91 секунди по-късно резултатът към този момент беше 3:0.


© Reuters

Бен Дейвис центрира отляво, а Хари Кейн с глава не остави шансове на Джак Бътланд. Централният нападател означи своя 90-и гол във Висшата лига в едвам 131-ия си мач. В историята само именитият Алън Шиърър е достигал по-бързо до подобра цифра, за единствено 113 мача.

В 65-ата минута Кейн се разписа още един път, този път с левия крайник. Защитата на " Стоук " още веднъж не действаше добре и не почисти топката, а от границата на наказателното поле нападателят нямаше по какъв начин да сгреши. Четвърт час преди края Кристиан Ериксен означи пети гол след подаване на Сон.

Крайното 5:1 оформи Райън Шоукрос, който този път откри точната врата. Централният бранител се разписа след центриране от корнер на Дарън Флечър.

Преди изиграването на неделните дуели " Тотнъм " е на 5-о място с 28 точки, колкото има и " Арсенал ", само че " топчиите " са с мач по-малко. " Стоук " е 15-и с 16 точки.

FULL-TIME Palace 2-2 Bournemouth

The visitors escape with a point as Benteke's added-time penalty is saved at the end of a topsy-turvy match#CRYBOUpic.twitter.com/VpUOaMSQyk
— Premier League (@premierleague) December 9, 2017

В различен дуел от съботната стратегия " Кристал Палас " направи 2:2 с " Борнмът " като хазаин. Централният нападател на " черешки " Джърмейн Дефоу означи своите голове №200 и 201 в мача, а точни за " орлите " от Лондон бяха Лука Миливоевич и Скот Дан.

В 93-ата минута " Палас " можеше да стигне до трите точки, само че Кристиан Бентеке пропусна дузпа.

Резултати от Висшата лига
" Бърнли " – " Уотфорд " 1:0 (Арфилд 45’)
" Хъдърсфийлд " – " Брайтън " 2:0 (Муни 12’, 43’)
" Суонзи " – " Уест Бромич " 1:0 (Бони 81’)

" Нюкасъл " – " Лестър " от 19.30 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР