Тотнъм разпиля Ливърпул с 4:1 в мач, който се игра

...
Тотнъм разпиля Ливърпул с 4:1 в мач, който се игра
Коментари Харесай

Марадона видя исторически двубой! Тотнъм разпиля Ливърпул

Тотнъм разпиля Ливърпул с 4:1 в мач, който се игра на „ Уембли “. Срещата се трансформира в историческа, защото бе най-посетена от основаването на Висшата лига - 80 827 фенове. Пред погледа на легендата Диего Марадона, който бе заел място в ложата, „ шпорите “ на Маурисио Почетино стигнаха до триумфа с два гола на Хари Кейн и по едни на Сон Хюн-Мин и Деле Али. За отбора на Юрген Клоп прецизен бе Мхамед Салах.
С този триумф Тотнъм се изравни по точки с Манчестър Юнайтед и зае третото място. Ливърпул пък е на едвам девета позиция с 13 точки.

Отново над всички бе Хари Кейн, който с изключение на с двата гола, се регистрира и с асистенция. Английският национал откир резултата още в 4-ата минута, когато бе изведе чудесно от Трипиър. Кейн излъга вратаря на гостите и мушна топката межу двама бранители във вратата.

Ливърпул нямаше време да се отърси от шока и получи втори гол след 8 минути. Кейн откри чудесно Сон в наказателното поле, а кореецът от близко направи 2:0.
Ливърпул съумя да се върне в мача в 24-ата минута. Тогава Кейн изгуби топката в центъра, а Хендерсън да изведе доста добре Салах. Египтянинът стреля в далечния ъгъл, топката чукна гредата и влезе във вратата на Лорис.

В добавеното време на първата част Тотнъм си върна преднината от два гола. Ериксен извърши фаул, топката бе ориентирана към Кейн, Матип съумя да пресече с глава, само че кълбото стигна до Деле Али, който стреля от придвижване - 3:1.

Второто полувреме стартира с напън на Ливърпул, само че до гол стигна още веднъж Тотнъм. Трипиър центрира от фаул, Миньоле боксира топката на крайници на Вертонген, чиито удар бе избит от голлинията от Фирмино. Кейн обаче направи добавката за крайното 4:1.




РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР