Тотнъм направи пълен обрат при гостуването си на Борусия Дортмунд

...
Тотнъм направи пълен обрат при гостуването си на Борусия Дортмунд
Коментари Харесай

Тотнъм си гарантира първото място, Реал разнищи АПОЕЛ при рекорд на Роналдо

Тотнъм направи цялостен поврат при гостуването си на Борусия Дортмунд на „ Сигнал Идуна Парк “ и по този начин си подсигурява лидерствoто в Група „ Н “ на Шампионската лига кръг преди края. След като изоставаха с 0:1, в последна сметка момчетата на Маурисио Почетино победиха с 2:1. Така „ шпорите “ резервираха преднината си от три точки на върха в класирането пред втория Реал Мадрид, който безусловно разнищи АПОЕЛ с 6:0.

Хари Кейн и компания събраха 13 точки на първата позиция, до момента в който настоящият притежател на трофея в шампионата на богатите е втори с 10. Дори при сюжет, при който след последния шести кръг двата състава се изравнят по точки, отборът от Острова ще остане на върха поради по-добри достижения в директните дуели - „ шпорите “ победиха „ белия балет “ с 3:1 на „ Уембли “, а на „ Бернабеу “ срещата приключи при 1:1. Иначе борбата за третото място остава жива. В момента в подреждането след Реал е Борусия Дортмунд, който към момента няма победа и след две ремита и три провали разполага с 2 пункта. С толкоз разполага и АПОЕЛ, само че кипърците са последни, поради по-слаби индикатори.

В закриващите тази фаза мачове Реал ще семейства на Борусия, а АПОЕЛ ще направи аудиенция на Тотнъм. И двете борби са на 6 декември от 21.45 часа.

Немският гранд влезе по-уверено в мача и в 19-ата минута се състоя първата по-интересна обстановка в мача. Пиер-Емерик Обамеянг стигна до една топка в наказателното поле и без да губи време шутира рисково. Изстрелът му обаче мина на сантиметри около вратата.

„ Жълто-черните “ подвигнаха почитателите си на „ Сигнал Идуна Парк “ на крайници в 31-ата минута. След прецизна офанзива, топката попадна в Андрий Ярмоленко, който бе пред дъгата на наказателното поле, той с пета чукна към Обамеянг, който се разписа за 1:0. Това бе втори гол за нападателя в петте мача до в този момент в груповата фаза на Шампионската лига.

Пет минути преди края на постоянното време на първото полувреме Кристиан Ериксен имаше превъзходен късмет. Полузащитникът получи подаване в наказателното поле и можеше да изравни, само че Роман Бюрки направи популярно избавяне. Последва осъществяване на корнер и напрежението се задържа още малко пред домакинската врата. Ерик Дайър надскочи всички и с глава насочи удар, който обаче бе лесна плячка за стража на Дортмунд.

След подновяването на играта Хари Кейн се отскубна в 49-ата минута и пое акуратен пас адресиран към него. Нападателят майсторски отигра и матира Бюрки, който не съумя да опази долния си десен ъгъл – 1:1. Английският национал означи 39 гол в 38 мача, които е изиграл за „ шпорите “ през сегашния сезон.

Англичаните направиха цялостен поврат в 76-ата минута, когато Деле Али проби отляво, пуснас по земя към Хьонг Мин Сон, който с мощен изстрел направи 2:1

В 81-ата минута Ериксен пропусна да постави точка на разногласието, откакто рисковият му удар мина около вратата.

Рафаел Гереро можеше да донесе точката на германците в 85-ата минута, само че изстрелът му мина настрана от десния дирек.

Същевременно в другия мач от същата група Реал Мадрид не срещна никакви компликации при гостуването си на АПОЕЛ, налагайки се с 6:0. Отборът от Никозия бе без българския десен бек Живко Миланов в състава си.

Тон за голеадата зададе Лука Модрич, а образецът му последваха Карим Бензема, който бе прецизен на два пъти, Начо и Кристиано Роналдо, който също като фреснкия нападател бе на два пъти в прегръдките на съотборниците си. Португалската звезда записа на името си и асистенция. Освен това, Роналдо усъвършенства личното си достижение за най-вече попадения, осъществени в границите на една календарна година в конкуренцията. След като досега най-хубавият резултат бе негов - 16 гола от 2015 година, в този момент голмайсторът още веднъж държи шампионата, само че към този момент с 18 точни изстрела

Бензема стана французинът с най-вече голове в Шампионската лига

Реал упражни напън още в началните минути на срещата, а настоящият притежател на трофея можеше да поведе още във втората минута. Кристиано Роналадо бе оставен непокрит при едно прехвърлящо подаване. Носителят на „ Златната топка “ насочи топката към средата на вратата на Наусет Перес. Стражът домакините обаче не бе по никакъв начин усложнен и с лекост улови.

Превъзходството на Кралския клуб бе материализирано в 23-ата минута. Кристиано Роналдо овладя отдясно и центрира в наказателното поле. Бранител на кипърци почисти нерешително, а топката се озова във връхлитащия отляво пред пеналта Лука Модрич. Хърватският национал не се колеба и от воле засече неспасяемо в долния ляв ъгъл на Наусет Перес за 1:0.

Веднъж повели мадридчани не чакаха дълго и в 39-ата минута нанизаха ново попадение. Тони Кроос пусна доста съобразителен пас към Карим Бензема, а французинът пое уверено и повиши на 2:0.

Само няколко минути по-късно „ кралете “ към този момент водеха типичен. При центриране от корнер отдясно на вратата на Наусет Перес, Рафаел Варан продължи към Начо, който от към 2 метра мушна токата в мрежата на кипърския първенец за класическото 3:0.

В първата минута на продължението на първата част, дълъг пас още от половината на испанския град, доближи до Карим Бензема, който овладя на скорост, напредна, а по-късно пусна наляво към Кристиано Роналдо. Португалецът изигра доста добре обстановката и откакто залъга двама бранители в наказателното поле, върна леко обратно към към този момент навлезлия в пеналта на Карим Бензема. Французинът технично с удар по земя повиши на 4:0.

След почивката натискът на възпитаниците на Зинедин Зидан продължи и още в 49-ата минута испанците усилиха преднината си. Марсело получи отляво и центрира към далечната греда, където Роналдо се измъкна и с глава направи 5:0.

Роналдо остана непокрит на обещаваща позиция и шутира, само че неопределено в 52-ата минута.

Ефектен шести гол на CR7 в 54-ата минута дефинитивно умъртви интригата. Португалецът нанесе страховит изстрел в 54-ата минута под диагонал и прати топката в левия ъгъл на Перес за крайното 6:0.

Даниел Карвахал получи жълт картон в 90-ата минута и по този начин ще пропусне последния мач на „ балета “ от тази фаза против Дортмунд.

Класиране:

1. Тотнъм 5 мача 13 точки

2. Реал Мадрид 5 мача 10 точки

3. Борусия Дортмунд 5 мача 2 точки

3. АПОЕЛ 5 мача 2 точки
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР