Тотална забрана на кожодерската индустрия в България. Това искане отправи

...
Тотална забрана на кожодерската индустрия в България. Това искане отправи
Коментари Харесай

Веганите настояват за тотална забрана на кожодерската индустрия

Тотална възбрана на кожодерската промишленост в България. Това искане насочи ръководителят на Българския вегански съюз Никола Донев на конференция.

Донев добави, че следва техен митинг на 31 август пред земеделското министерство. В поддръжка на техните претенции са проведени митинги и пред българските посолства във Виена, Лондон и Рим.

Повод за конференцията е скандалната съгласно тях корекция на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) на Наредба 2 от 2009 година По думите на Донев, тази корекция ще включи инвазивен тип, каквато е американската норка, в разрешените за развъждане животни. От сдружението считат това за екокатастрофа и го одобряват като опасност за хората, поради случаи с избягали американски норки в Северна Гърция, които са нахапали деца.

Животновъдната промишленост е най-отговорна за замърсяването на планетата, счита Донев.

Владислав Иванов от сдружението показа, че в днешно време не е нужно да убиваме животните, с цел да оцеляваме. Иванов съобщи, че 60% от заболяванията са свързани с консумирането на месо, яйца и мляко.

"Трябва да спрем да разделяме животните на домашни любимци и на храна ", настоя Иванов.

Емил Димов, който е културист, показа, че е веган от 2 години и след свое изследване е открил, че веганството дава атлетичност и здраве.

Никола Донев показа, че измежду техните бъдещи проекти са създаване на постройка на сдружението, веган квартал, веган населено място и основаване на политическа партия. Дейността на съюза е основно да осведоми обществото за правата на животните, карнизма и екологичните вреди, породени от животновъдната промишленост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР