Тотален провал за България се оказа визитата на френския президент

...
Тотален провал за България се оказа визитата на френския президент
Коментари Харесай

БОРИСОВ ИЗЯДЕ СТРАШЕН ШАМАР ПО ФРЕНСКИ: Началникът Макрон го предупреди да ограничи нахлуващите БГ работници във Франция! Поиска и да намалят рязко еврофондовете...

Тотален неуспех за България се оказа визитата на френския президент Еманюел Макрон, а министър председателят Борисов за следващ път бе компрометиран от наблюдателните в безкрупулни неистини.

Цялата вяра на българския министър-председател да си направи PR на гърба на семейство Макронови (тъй като очакваше визитата им единствено с тази цел) бе разрушена на пух и прахуляк. За драгия фен обаче две неистини излязоха на бял свят.

Първата - преди време Борисов, уверен в това, което приказва, даде поръчка, че "само Макрон да пристигна и ще го заведа на границата " - да, но не. С французина този пиарски номер, който бе прибавен на сътрудниците му Дейвид Камерън и Виктор Орбан, не мина. До този час кракът на Макрон по този начин и не е пристъпил регионът на границата ни.

Втората неистина на премиера Борисов - Макрон не е по покана у нас на министър-председателя ни, той просто е на аудиенция в Източна Европа, с цел да отбрани ползите на страната си. Това направи и през днешния ден, предупреждавайки Борисов да ограничи нахлуващите български служащи във Франция и да отреже парите по еврофондовете, настоявайки внезапно да бъдат понижени средствата за доближаване сред най-бедните и най-богатите страни.

На срещата през днешния ден френският президент Еманюел Макрон изиска България да поддържа измененията в Директивата за командироването на български служащи. От конференцията не стана ясно дали България е приела настояването на Макрон.

Според френския президент "има съвпадане " на мненията за промяна на директивата. Макрон даже благодари на Радев за това, че ясно се разгласи против обществения и данъчен дъмпинг.

Радев обаче обвърза в изказването си директивата за командироването със заплатите на работещите във френски компании у нас и изиска възнагражденията на българите да са равни с тези на французите. Освен това той акцентира, че въпросът е от компетентността на българското държавно управление, а не негова.

"Споделих загрижеността на господин Макрон по отношение на директивата за командироване на служащи. Този проблем е от компетенцията на българското държавно управление, само че България е срещу измамите със обществени осигуровки и заобикалянето на разпоредбите. Затова би трябвало да има засилено съдействие на обществените служби и по-силен надзор. " съобщи президента.

Споделям нуждата от нормативни промени, които да резервират правата на служащите, да подобрят изискванията на труд и да водят до по-висок витален стандарт, само че въпросът за обществените права не се изчерпва единствено с директивата за командироване на служащи. Налице са и редица проблеми, като данъчен, корпоративен дъмпинг, както е налице и неколкократно по-ниско възнаграждение на служащите от новите страни членки в клонове на предприятия, банки и търговски вериги в съпоставяне със заплащането на техните сътрудници от старите страни членки за същото количество и качество на труда. Затова е нужен сложен метод към тези сложни проблеми, който да води до устойчиви, трайни решения ", съобщи Радев.

Президентът обвърза директивата за командировките и с кохезионната политика на Европейския съюз. Франция упорства внезапно да бъдат понижени парите за доближаване сред най-бедните и най-богатите страни, които са главните европейски пари, които идват в България.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР