Toshiba публикува официално съобщение за медиите, в което съобщава за

...
Toshiba публикува официално съобщение за медиите, в което съобщава за
Коментари Харесай

Заради земетресението Toshiba временно спря своя завод за полупроводници

Toshiba разгласява публично известие за медиите, в което оповестява за положението на заводите си след мощното земетресение, което засегна провинция Ишикава в Япония навръх 1-ви януари. Компанията осведоми и за подхванатите ограничения за реагиране. Производството на силови полупроводници на компанията попадна в зоната на естественото злополучие. Сега заводът е спрян и оборудването в него се ревизира.

„ Нашата съществена грижа е сигурността на нашите чиновници и техните фамилии, както и благосъстоянието на локалното население в засегнатия регион. Също по този начин оценяваме вредите в индустриалната ни база и ще предоставим настояща информация незабавно щом тя стане подготвена “, се споделя в формалното изказване на компанията.

Специална работна група за изключителни обстановки координира работата и проучва обстановката. Екипът е основан в централата на компанията в Кавазаки. Служителите на компанията, които са отишли на работа този ден, не са потърпевши. Компанията към момента не се е свързала с всички чиновници на завода – по-точно с тези, които по това време са били в отпуск.

Решението за обновяване на производството в завода в Кага ще бъде взето след оценка на положението на поточните линии и инфраструктурата. За компанията това е главният запас за произвеждане на полупроводници за силовата електроника. Според анализатори прекъсването на работата на завода няма да се отрази на международния пазар на електроника, само че е невероятно да се планува всичко.

Toshiba добавя, че ще разгласява идващия си доклад на 5-ти януари в 17:00 ч. локално време (10:00 ч. наше време). Това значи, че след по-малко от 24 часа ще се срещнем със неговото наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР